RSS 2.0

html och ex

Har suttit i flera timmar idag å ändrat å fixat i alla koder för att se vad som händer och hur man kan ändra i bloggen. Det är så sjukt kul att göra detta å se resultatet, men det är mkt pill innan man kommer ihåg vad de olika koderna står för och att man kan ändra namnet på dem så att man lättare håller ordning på dem. Så det är vad jag gjort idag, plus tagit hand om två små tjejer som skvallrar och retas mest hela tiden.
Hehe...fick träffa killens ex idag med.....Då kom den extremt trevliga Petra fram och log från öra till öra...DET NI!!!!!

Första advent idag

Jag har grymt svårt att bestämma mig för saker och jag tröttnar fort. Så nu gör jag ny design..hehe. Fast jag är inte trött på den jag har nu utan det är bara SÅÅÅÅ kul att fixa nya!!! Får se om den blir klar idag.

Nu har vi ätit en mysig första advent frukost å myst som bara den. Här är våran adventsljusstake!!

Väldigt tidigt idag....

När det är söndag ska man väl ha sovmorgon eller??? Alla utom jag har det förmodligen. Vaknar av att blåsan är full å efter det kan jag inte somna om?  Mina sovtider har verkligen blivit konstiga sen jag slutade röka. Men jag klagar inte på det för nu har jag varit rökfri i 12 dygn!!! Hela jag mår så bra av att slippa den skiten så om sömnen ändras lite gör inte nått!! Jag kunde t om ta ett glas rött igår utan att känna röksug, det ni!! Jag har ju slutat att röka förut några gånger så jag vet hur bläää det smakar att ta en cigg efter ett uppehåll, så det är den smaken jag har i tanken när jag blir röksugen å då går det över.

Nu ska jag kolla bloggar!

Överkörd

Cheesecaken står i kylen å stelnar till sig å björnbärsmarmeladen som ska vara på stå rpå altanen å kallnar. Hoppas nu att detta blir gott. Själv halvligger jag i soffan å är totalt utslagen idag, fattar inget. Precis som luften gått ur mig å ögonen vill bara stänga sig. Försökte röja ordentligt här hemma idag, men orkade inte ens färdigt på nedervåningen...så konstigt! Nu ska tjejerna kolla på Alvin å gänget för hundraelfte gången (första gången idag) å jag å älsklingen hoppsa få 5 min för oss själva med en massa kel å mys. KVALITETSTID oxå kallat, hahahaha!

Vad ska ni hitta på ikväll?

Näe....

Är rastlös samtidigt som jag är otroligt trött idag, fin blandning va? Ska göra en cheesecake snart, å städa igen och laga mat. Men först måste jag kolla runt lite här så jag är uppdaterad!

Super god soppa

Detta recept måste bara testas!!! Både jag å sambon älskade denna soppa. Stark och god! Hittade dessa på Ica´s hemsida. Kanske lite väl stark till våra små tjejer men till lite större barn och vuxna är den bra och passaar även bra som bjudrätt.




Måste prova detta ikväll!

ROQUAMOLE 

125 g roquefortost eller Saint Agur
1/2 dl gräddfil
2 mogna avokador
1/2 dl hackad inlagd grön jalapeño-chili
2 salladslökar 
1-2 krm paprikapulver
1 påse tortillachips
Roquamole

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Gör så här
1. Mosa osten med gräddfilen i en skål.
2.Mosa ner avokadorna. Om de är riktigt mogna räcker det att mosa med en gaffel.
3. Grovhacka chilifrukten och skiva salladslökarna riktigt tunt. Rör ner i ostblandningen.
4. Pudra på paprikapulver och lägg upp tortillachips runt skålen.


Jag kollar mkt på Icas hemsida för att få tips om mat och detta är ett måste ikväll.....

                                                                                                    

Dagens

Dagens to do list:


Letar adventsljusstake

Eftersom det blir ändrade planer för dagen så får jag ta med tjejerna till affären å handla mat inför helgen.  Får göra det bästa av den här helgen ändå. Har lite pyssel oxå eftersom det är första advent på söndag å jag har ingen adventljusstake än. Så en tur till blomsterlandet kanske inte vore så dumt. Är så sugen på något rikitgt fint men har inte kommit något bra än...hmmm. Det är så mysigt att äta frulle på söndagen å tända ett ljus, å då vill jag att det ska vara riktigt mysigt!!!

HIttade den här underbara bloggen med en så fin blid på en adventsljusstake!!



Det är något sånt jag hade tänkt....hihi.

Miss U

Fick ett tråkigt samtal förut. Min son kommer inte för hunden ska antingen ha valpar eller så är hon skendräktig igen. Men jag vill ju att han ska komma, träffar han så sällan sen han flyttade till sin pappa, bara varannan helg. Men jag förstår att han vill stanna hos hunden om hon är dålig. Men jag kan inte hjälpa att jag i sådana här situationer blir egoistisk, saknar min son massor!

Sova sova, säng säng säng!

Hela dagen har gått å jag har inte skrivit nått...sorry! Men allt har gått i ett här å nu är första gången jag sitter ner å givetvis kom John Blund på besök...så sängen å min älskade är prio ett nu, moahaha!!!

Skriver imöra istället.

Natti natti!

Lite inredningsstuff

Några söta saker jag hittade på Broarne. Har lite lust att beställa men får vänta ett tag.


                                                  



Klänningstrubbel

Har så svårt att hitta kläder jag vill ha å som passar oxå. Har ju gått upp lite i vikt och hatar att käder sitter åt någonstans. Därför har jag fastnat för stora och långa tröjor eller klänningar som har skärning under brösten och till det grova strumbyxor i ribbstickat eller ett par sköna tights till. Mysigast är oxå om det är raggsockar eller benvärmare till. Det modet passar mig utmärkt och sen är det snyggt och skönt samtidigt!

Men åter till klänningar....har lite beslutsångest...hmmm.

Samtliga klänningar kommer från Lindex shop online. Tycker alla är fina men har inte råd med ALLA!


Lindex Shop Online - Klänning

Lindex Shop Online - Klänning

Lindex Shop Online - Klänning
Lindex Shop Online - Klänning

Har kommit på det nu

Min dator är färdig nu!!!! Efter ett par dagars genomgång å grejande med den sjuka datorn så är den helt återställd igen. Skönt man har ett dataproffs som fixar det. Tack min älskade, du är bäst!!
Å så har jag fått photoshop cs3 på den, kan det bli bättre?!!!

Har äntligen kommit på vad jag ska göra idag, hehe.

Å nu då?

Tiden går inte fort nu direkt...känns som det är väldigt långt kvar till kvällen. Vad ska jag hitta på? Bakat har jag redan gjort så hela frysen är full! Hängt upp gardiner i vardagsrummet...färdigt.

Shoppa kanske?

Springa milen?

Sticka en tröja?

Ingen aning faktiskt......bara trött...................

Min hemlis....

                                                                       GO MÖRRA I ETER´N

Japp då sitter man här igen då å klockan är inte ens sju på morgonen! Har inte sovit en blund denna natt. Har gjort allt för att sova, men inte då....

Det jag skulle berätta igår som jag hållt hemligt är kanske inte så roligt för er, men för mig å min familj är det något bra, hihi.

JAG HAR VARIT RÖKFRI I EN VECKA!!!!!!!! TJOOOHOOOOOOO!!!!!!!

Har länge gått å velat sluta röka men inte funnit det där..att NU ska jag sluta. Men så förra onsdagen tog mina cigg slut på eftermiddagen å sen va det fullt upp med annat. Å när vi kom hem så kom jag på att jag hade glömt köpa cigg...hahaha!! Å vet ni?? Lata jag orkade inte åka å handla det då utan tänkte att jag klarar mig utan. Vilket jag har gjort!!

Det har inte vart så jobbigt ändå utan har faktiskt hållt mig på bra humör å sovit gott å inte moffat en massa mat eller godis. Men inatt sa begäret ifrån å höll mig vaken. Undrar när jag däckar idag....hmmm. Jaja, det är iaf värt att jag är rökfri å jag tänker inte trilla dit igen för nu är det FÄRDIGRÖKT!!!!!


Nu ska det shoppas!

Då va det dags att ta en datapaus å åka å handla istället!! Pessan som äntligen kan blanda sig med folk igen är överlycklig...å jag med!! Nu ska shoppas saker å MAT! Det sista är väl inte så kul, men äta bör man.

Måste oxå berätta vad jag hållt lite hemligt när jag kommer hem....

bra dag idag....

Tidig morgon å redan fixat en tvätt å i köket ( från igår) så nu kan jag sitta här ett par timmar. (Läs hela dagen.) hahahaha!
Nä men allvarligt. Jag ska försöka få in alla koder i huvudet, va de betyder utan att ha en massa hjälp. Har redan lärt mig många för att jag krånglat fram å tillbaka så mkt. Å sen har min älskade lärt mig massor av kommandon å hur allt hänger ihop å så!!! Är så stolt över min lilla datanörd till pojkvän, hihi!

Har lovat lillasyrran att göra design till henne så det är bara att sätta fart! Det är så kul att hålla på å fixa  med allt! Sen senare idag ska vi iväg å shoppa lite till hemmet!!! Så idag är en bra dag!

Matvrak

Suck...nu ska man ta på sig å pessan alla kläder å åka till affären å handla...vill inte! Önskar nu att någon annan kunde göra detta åt mig men inte då....

Fortfarande avis på alla som får snö. Vi fick ungefär 5 flingor här på kusten...JÄTTE KUL!!!

VAd ska man äta i veckan??? Min hjärna har tagit ledigt nu efter att suttit i flera timmar med html-koder å photoshop å alla sidor man behöver hjälp ifrån. Så snabbmakaronisar å falukorv får det bli hela veckan...hihi.

KLAR!!!!

Nu har jag flyttat över designen till min blogg, men det finns småsaker som måste ändras ser jag. Åhhh...va det ska vara krånglit! Men kul är det på samma gång. Kul att se vad man kan göra själv å givetvis med hjälp av olika bloggar å min älskade!

Något ni vill ändra på, säg gärna till!

Ingen snö....

Blir så avis på alla som har snö...vill oxå ha det nu!! För är det vinter så ska det vara SNÖ!!!! Men jag får väl fortsätta trixa med designen i väntan på den fina vita flingorna som vi önskar här i  Strömstad.....

jag är rörig

Ärligt....hur mkt har jag rört till det i den nya designen..hehe. Jaja, nu har jag gjort om så många gånger att jag lärt mig ännu mer än tidigare. Sen har jag min älskade som visat mig många bra saker! Men tyvärr dröjer det innan jag är helt klart så just nu måste jag fortsätta!!

ombyggnad pågår...

Nu har jag gjort min nya header!!! Så nu är det "bara" allt det andra på bloggen kvar...suck. Så nu kommer det vara rörigt här, men ha tålamod...det måste jag ha!!

Underbart från Lindex

Lindex Shop Online - Satinslip
Satin nattlinne för 149:-
Lindex Shop Online - Båg BH
Båg BH 199:-
Lindex Shop Online - Boxertrosa
Boxertrosa 99:-

Allt finns på LindexOnlineShop, där även bilderna är hämtade!

Vill ha

Fick ett idiotryck här hemma å städade undan all skit! Hoppas jag inte blir liggandes nu för att jag är så envis!!
När jag kolalr runt på bloggar som tar snygga bilder så blir jag så avis, vill ju oxå ha en ordentlig kamera NUUUUU!!!!!!

Hoppas vi snart kan köpa den.

Har nu sovit för länge!

Hur mkt kan man sova när man är sjuk egentligen? Somnade givetvis ifrån pojkvän och myskväll med glögg! Så nu har jag sovit i nästan 12 timmar...undrar vilken energi jag kommer ha idag? Har ingen feber längre men halsen å näsan gör ajaj. Men jag måste försöka fixa med lite saker ändå, har ingen ro att ta det lugnt när jag legat en hel dag. Det är precis som om jag aldrig tillåter min kropp att återhämta sig. Någon mer som känner igen sig??

Idag ska vi iaf fixa min dator. Det var någon som fixa den så bra i somras att den nu är helt knäpp. Så min dataexpert till man ska göra ordning den idag å sen ska han lägga in photoshop cs4 så jag kan sitta här å trixa istället för att ha det på en annan dator!! Å det ska bli så roligt!! Hoppas vi oxå kan köpa en ritbord i veckan så jag kan börja lära mig det med!

Nu ska jag dricka första koppen kaffe å kolla runt lite hos er!

Helg å jag är sjuk

Idag är jag en riktigt seg tjej. Har feber å orkar knappt röra mig ur varken söng eller soffa! Hatar att vara så hjälplös.

Dagen började ju så mysigt med min blivande man som gav mig världens goaste frulle på sängen, han hade gjort små goda smörgåsar med alla sorters pålägg på, färskpressad juice, smoothie, yoghurt å ett stort fruktfat där allt var uppskuret i bitar!!! Han är helt otrolig på att göra myspys...älskar han mest av allt!!! Så vi satt alla tre i sängen å åt frukost å myste. Sen skulle jag ta mig ur sängen å märker att knappt benen bar mig. Sen dess har jag vart liggande...

Så jag får väl kolla runt på bloggar så länge å bara låta sjukdomen passera kroppen.

Bakdagen över

Bakningen är klar å om ni visste hur gott brödet är!! å bullarna så klart..hihi! Det bidde kanelbullar, baguetter och morotsbröd. SÅ ska vi nog klara oss i några dagar! Ska strax sätta in kycklingen i ugnen och till det blir det klyftpotatis med någon smaskig sås. Å snart är denna dag till sin ända å jag har klarat den!!! Kommer berätta snart va det är som är så vikitgt för mig, men jag väntar lite till....hahaha!

Nu ska fixas fredagskäk å sedan mysa soffan med pessan å darlingen! Ha en skön kväll!



Maniac bakingwoman

Nu är bakningen i full gång! 2 sorters bröd blir det å dubbelsats på det ena och kanske blir det även kanelbullar, men det beror på om jag orkar med det. Rastlösheten har övertagit min kropp för tillfället. Är ju tvungen att vara inne när pessan bär på smitta. Jag som hade tänkt att åka till Hemtex å shoppa julsaker idag men det är ju bara att glömma de närmaste dagarna. Så baka å städa ihjäl sig vore kanske något???

VAD SKA NI HA FÖR FREDAGSMYS IDAG??

En bra dag!

Stress på hög nivå är det nu å jag sitter å bloggar, haha! Men idag är det en väldigt viktig dag i mittt liv så det gäller att allt funkar på rätt sätt! Därför sitter jag å bloggar nu för att orka å varva ned.
Ska strax åka å lämna mini på dagis i Norge å sen tillbaka hem för att sätta fart med bakning.  Är helt otroligt rastlös så undrar hur mkt jag kommer baka idag?

Ha en jätte skön dag!

Hemma igen

Är precis hemkommen efter att hämtat prickikorven alias pessan, hihi! Inte det värsta jag sett men det räcker för att det ska klia. Så jag hoppas hon inte håller mig vaken inatt för nu är jag helt färdig efter att kört nästan 40 mil med bara två stopp. Plus att jag packade bilen full med ytterligare saker till hemmet. Det känns skönt att få in sina saker mer å mer här för då känns det mer som vårat hem!

Nu ska jag umgås med min älskade familj i ett par timmar innan kidsen ska sussa för natten! Ha en skön kväll!

Vattenkoppor igen!

Fick samtal av pessans pappa att hon fått vattenkoppor. Jätte kul verkligen, jag som trodde hon haft det när hon var runt året. Men tydligen de prickarna hon hade då va falskt alarm, eller så har hon fått det två gånger. Fattar inget här men så kan det va. SÅ imorgon åker jag å hämtar min lilla prinsessa! Vill att hon ska vara hos mig när hon är sjuk å sen kunde inte hennes pappa ha henne eftersom han går viktig kurs just nu....

Så bums i säng blir det å att åka riktigt tidigt imorgon bitti. Jag som är sååååå morgontrött. Men vad gör maninte för sin älskade lilla dotter!!!

Sov så gott!

Eftermiddagstjöt

Har inte kommit ut på min promenad, blir så trött på mig! Men men jag får ta det till kvällen efter det att vi hämtat älsklingens dotter i Norge..hihi. Ska bli så mysigt att få hem den lilla söta. Pannkakor står på menyn ikväll för jag gör tydligen enligt henne de godaste pannkakorna...se där ja...högsta betyg!!! Å efter det ska jag gå lite så jag får motion idag med. Har grejat  i hemmet hela dagen å suttit vid datorn..mest suttit vid datorn faktiskt...hmmm....Inte konstigt att jag har huvudvärk.

Jag = Ego

Jaha då va det lill-lördag idag å helgen närmar sig med enorm fart. Jag fattar inte hur fort tiden går...?
Igår blev det storhandling framåt kvällen och sen shoppade vi en liten sak till vårat hem..hihi...men det får ni se senare idag för just nu orkar jag inte leta efter kameran, haha!

En promenad kommer det bli om ett tag, när regnet försvinner....SOM VANLIGT!! Men jaja...det finns värre bekymmer.
Som ex att jag har träningsvärk i hela kroppen efter två dagars powerwalk, snacka om att min kropp är ur funkion, inte bra! Men jag ska övervinna denna kamp mellan latheten å träningsfreaken!!!!!

Som vanligt önskar jag er en jätte fin å skön dag!!!

Samla poäng

Snart har jag mitt första presentkort på Gratismode.se. Det är hur enkelt som helst att samla poäng å givetvis vill väl ni med vara med? Man får 50 poäng som välkomstpresent å sen är det bara att börja samla genom att besöka sidor, värva nya medlemmar och ta del av erbjudanden hos vissa företag!

Inget att tveka på tyckte jag å gick med, hehe.....

Jag blir ju jätte glad om ni går via mig.....HÄR....

Slutkörd

Helt underbar promenix har jag fått idag!! Får se om älsklingen vill ut å gå ikväll oxå, men då får jag ta det lite lugnt för det känns i benen om man s'äger så, hehe!  Duschen ska få göra underverk snart å sen ska jag köra race i matbutiken bland alla norrmän och tanter..hahahaha!!

Solsken till mig!

Nu har det slutat regna!!!!! Å solen har tittat fram å ingen blåst..åhhhh!!! Så snart är det på med skorna å musik i öronen å gå gå GÅ!!!!! Men först skriva klart matlista så jag snabbt kan åka å handla efter promenixen!! Ska ta ett par dagar å rensa ur kroppen på slagg....ska bli gött men suck och vojne vojne va jag kommer vara hungrig...

Rastlösa jag

2 koppar kaffe senare,,,,

Har ingen ro i kroppen idag..hmmm. Vill UT Å GÅ!!!! Men jag är som katterna..hatar att få regn i mitt ansikte. Keps hade ju funkat fint om det inte haf´de blåst storm oxå!! Men jag håller fortfarande tummarna att regnet passerar snart. Ett yoga pass kanske?

Tidig morgon!

God morgon! Har för första gången på länge vaknat med tuppen på egen hand..utan klocka!! Å jag känner mig utvilad å det är så skönt!! Igårkväll tog jag å älsklingen en långpromenad i 200 km/h å gissa om jag flåsade som aldrig förr??
Det är ju som det är på kusten..upp och ner å mkt upp...berg och dalbana bland alla klippor och hus..haha! Så fort det slutar å regnar här ska jag ut å traska igen...men regnet bara öser ner här så vi får se när det blir..OM det slutar.

Den sista månaden har jag ju bott här i Strömstad å endast åkt hem till LIdköping för att hämta post, vattna blommor å packa bilen full med mer saker. Allt känns helrätt å snart ska vi hämta stora lasset, men än så länge får jag nöja mig med de saker som finns här. I helgen hämtade jag mina scrapsaker så pyssel finns å julkortsfixning är snart igång!!

Men nu ska jag dricka mer kaffe å kolla runt bland bloggar!!

Återvändsgränd

Är så trött på att känna mig som ett fetto å så ändå händer det inget. Nä man är jätte duktig på vardagarna å när helgen kommer är det som att en inre röst säger till en att: ÄT Å NJUT!!! På måndag är det dags igen...suck va den där rösten irreterar mig. Just nu känner jag mig som en blåval som har strandat på South Beach å alla pinnsmala brudar står å garvar åt mig som inte kommer någonstans. Vad ska jag göra??? Anna Skipper kanske vore en bra lösning????

Nikon vs Canon....

Då va det ett helguppehåll igen då. Hmm...börjar bli en vana det där! Men nu är jag tebax å på G igen. Ska strax ut å gå i det sköna kalla vädret å sedan åka å handla mat..blääää. Men visst måste jag för ingen annan gör det åt mig idag. Måste oxå åka in till stan å kolla ut en bra å fin kamera som vi ska köpa till oss i julklapp!! Vet inte om det blir Nikon eller Canon...men jag är inne på en Canon Eos 450 D.....Ska kolla upp detta!!!!
.


It´s shoppingtime!

Idag ska jag å pessan göra stan! Vi ska köpa bokmärken till hennes pärm och jag ska leta efter en butik som säljer lite pyssel...hmm...tror inte det finns i denna lilla stad, men men....

Sen när vi kommer hem blir det pyssel å mer bakning! Hade bara ett paket jäst igår så det blev inte så mkt bröd, men mer idag! Darlingen ska jobba sent idag med så det gäller att fördriva tiden bra, tur jag har pessan här i veckan!

Känns inte som jag skriver så mkt nu, men jag har inte så mkt mer att berätta för tillfället!

Önskar er en jätte fin å kall dag!

Bakning idag!

Blev inget bröd igår men idag ska jag baka!! Det värsta med detta brödet är att det är så gott att man gärna äter ett par extra mackor för att det är så gott. Men vad gör det på en redan stor kropp??
Ska oxå sätta fart på förbränningen med ett wii pass. Det gör gott för kroppen! Å sen när ä'lsklingen kommer em får det bli en kvällspromenad om det inte regnar. Men det hoppas jag inte att det gör för jag längtar att få stoppa lurarna i öronen å traska i 200 ett tag. Det är så skönt att känna hur blodcirkulationen kommer igång!

Den godaste glöggen!!!

Nu har vi varit å ätit på restaurang istället för att laga mat, åh va skönt det är med lite vardagslyx ibland! Det var älsklingens förslag eftersom han ville överaska mig så jag slapp laga mat idag. Han är för söt..å så underbar!!!

Så nu är jag helt mätt i magen å får inte ned en bit till...bara lite glögg..hehe. Kan inte rå för det men jag är helt såld på all starkvinglögger som finns å särsklit när de smakar choklad..då är jag i himlen!!! Den kan jag verkligen rekommendera....

Panduro och brödbak

Panduro har massor av saker å just nu har de faktiskt 50% på massor av stämplar, som annars är rätt så dyra att köpa in. Så jag ska sätta mig ner å kolla vad jag verkligen behöver å beställa massor!!!!

Pessan vart sjuk igår så vi får se om resten av familjen blir smittade eller om vi har klarat oss. Hon hade feber, huvudvärk å spydde. Blä va  jag INTE vill ha ha det. Men än så länge är det lugnt...hoppas hoppas!
Älsklingen min är på jobbet å jag ska städa ordning på alla garderober idag å göra fint tills han kommer hem. Plus att jag ska baka bröd..ännu mer bröd! Det tar slut fort här hemma...mitt morotsbröd! Det är så mkt man slipper när man bakar själv. Alla konserveringsmedel och tillsatser som man undrar är bra för kroppen egentligen. Men visst är det bra att man kan köpa färdigbakat bröd när man inte har tid eller ork att baka!

Julmys

Igår köpte jag 2 jultidningar fyllda med tips å recept!! Jag bara älskar att sitta å kolla å planera hur det ska se ut till julen! Förra året blev det förstört av vissa orskaer men iår så ska det pyntas å trixas för att få det mysigt i vårat hem!

Har redan kollat in smarriga recept och lite pynt..hihi. Ska sätta mig ner å kolla vart jag kan beställa pyssel oxå. Jag vill ha adventsljus som är speciella å inte bara en tråkig ljusstake. Förra året hade jag fyra vita blockljus som jag ställde på ett fat och la vitmossa å kottar runt. Men iår får det bli något nytt! Så då vet ni vad jag gör i några dagar...hahahaha!!

Gratismode.se

Har fått nys om en ny gratissida! Sidan heter Gratismode.se. Jag har inte varit så intresserad av dessa sidor förut men nu har jag gått med och måste säga att det verkar ganska lätt att samla på sig poäng för att lösa in dem och få presentkort på ex:

H&M
MQ
Siba
Cubus....etc

MAn får 50 poäng för att värva en ny vän och 40 poäng genom att skriva om det i sin blogg eller i bilddagboken (om man har en sådan). Och det finns massor av olika sidor att samla på sig poäng...!!!

Vill du få 50 extra poäng? Registera dig här genom mig. Å sen är det bara att börja samla poäng å få hem roliga presentkort som man kan SHOPPA för!!!!

Å då va den här helgen snart slut....

Nu ska jag fixa till det sista med min header i photoshop och försöka få in det här i bloggen. Tur att Lari finns..tack för alla tips man får av dig!
Ikväll ska vi åka å hämta min lilla pessa!! Jag längtar ihjäl mig efter henne nu å det ska bli så mysigt att få gosa en hel vecka med henne!! Vi ska ta en tur till badhuset i veckan...suck...OM jag får på mig bikinin..eller rättare sagt OM JAG VILL VISA MIG I BIKINI!!! Men det får bli ett senare problem. Nu ska jag designa lite...hehe!

Hoppsan

Ooops...här har jag glömt att skriva idag, inte bra! Försökte skriva igår kväll men det gick inte att publicera. Idag har jag iaf köpt Blossas årgångsglögg!!! Så vi ska strax njuta denna tillsammans med russin och mandel, ska bli så spännande å smaka...hihi. å jag vet att det är tidigt men jag kan inte vänta en månad till. Men innan ska jag fixa, eller vi ska fixa lördagsmaten!!! Så hej så länge!

Mina brushes

Oooolala!!! Vilka brushes jag har hittat...så kul! Nu kan älsklingen jobba ikväll eller i helgen med gott samvete för jag har att göra...eller leka, haha!! Kan inte slita mig från det, så roligt!

Yummie

Hmmm.....funderar på vad som ska göras till middag idag. Något med kassler blir det men jag vet inte vad än. Pasta kanske? Eller bakpotais å någon god röra. Räkröra är ju aldrig fel..hehe! Tur det finns resurser här hemma säger jag bara för ta sig ut i detta busväder vill jag inte. Märks att man är på kusten. Blåst å regn...

Snart....

Ska snart förflytta mig till övevåningen å den stora datorn. Måste ändra designen idag. Igår blev jag sittandes å leta efter brushes å fonter...hihi....hittade några fina. Så jag har mer ideér idag än igår. Men nu måste jag få i mig nått snart, är sjukt hungrig!!! En liten tunnbrödsklämma med någon god fyllning kanske......

Helgen är här!

Då va det helg igen! Veckorna går hur fort som helst. Skulle tagit en skön morgonpromenad idag men möttes av SPÖREGN! Så typiskt. Måste kolla upp gymmet som ligger 100 m härifrån. Dessvärre är det ett svindyrt Spa-hotell men skiter snart i det å pröjsar så jag inte kan ha några ursäkter längre. Men jag ska iaf ta ett skönt yoga-pass om en stund.

Så här fint är det där "vi" bor...bara 3 min gångsväg dit....


Flygande Jacob


3 kycklingfileér
250 g färska champinjoner
140 g bacon
2 bananer
1 dl jordnötter
5 dl matlagningsgrädde 15 %
2 dl Heinz chilisås
flingsalt, svartpeppar


Strimla kycklingfileén och baconet och stek dem sedan tills de är genomstekta.
Salta och peppra efter smak.
Vispa ihop grädden och chilisåsen och salta ca 2 tsk flingsalt och peppra.
Lägg köttet i en ugnfastform. Skiva champinjoner och bananer och fördela över.
Strö jordnötterna överst och häll såsen över allt.

Ställ in i mitten av ugnen i 225°c i ca 25 min.


Servera med en grönsallad och kokt bulgur. 

Middagsdags

Snart dags att laga middag, mannen är på väg hem från jobbet å jag å mini börjar bli väldigt hungriga!! Idag blir det flygande jacob och jag tänker använda matlagningsgrädde istället för vispgrädde, får se hur det kommer smaka. Å istället för ris blir det bulgur. Lägger in receptet senare för nu måste jag börja!!

Julkortsdags snart

Förra året gjorde jag egna julkort. Jag stämplade å klippte å klistrade och ritade. Det är så kul så iår får det bli så med!! Håller på å kollar in lite bra sidor med scrapbooking å ska beställa lite material! Någon som har förslag på bra sidor??




Jag å mini är hemma

God morgon! Idag är jag å bonusbarnet mini hemma å myser. Hon springe omkring här hemma å jag är mest trött...hehe. Tv:n dundrar i bakgrunden å magen kurrar...hungrig jag är nu! Lite nybakat bröd skulle inte sitta fel...å varm choklad till! Annars kommer det inte hända mkt i det hät huset idag utan vi tar dagen som den kommer helt enkelt!!

Ha en jätte skön dag!

Saftigt Morotsbröd

Idag har jag bakat gott bröd och som är nyttigt!! Om ni vill ha receptet kommer det här:

Nyttigt Morotsbröd

1 pkt jäst
5 dl vatten (37°c)
1 ägg
2 tsk salt
2 msk flytande honung
5 dl rivna morötter
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
11 dl vetemjöl

Värm vattnet till fingervarmt 37°c. Smula jästen och rör ut den i hälften av vattnet tills jästen löst sig.
Tillsätt ägget, honungen, saltet och resten av vattnet. Rör någon minut.
Rör i morötterna, linfrö och solrosfröna så allt blandas ordentligt. Tillsätt allt mjöl och arbeta degen antingen för hand (med slev) eller i maskin tills allt blandats och degen är smidig och kladdig. Låt jäsa under bakduk i 15 min.

Eftersom degen är kladdig går den inte att arbeta mer eller arbeta ut. Utan häll ut smeten på bakplåtsklädda plåtar (2 st) så att det blir två brödkakor. Nagga dem och låt dem sedan jäsa ytterligare 40 min.

Grädda i mitten av ugnen i 225°c och 15 minuter. Låt kallna på galler.

PÅ G

Nu är jag på G till den stora datorn å trixa med ps....JAG ÄR PÅ GÅNG!!!!!! Så håll tummarna att jag inte ger upp för lätt....

Sheer Cover

Är väldigt sugen på att prova Sheer Cover Mineral Foundation som går på reklamen. Det verkar vara ett väldigt bra puder..å framförallt så döljer det finnar å samtidigt är bra för huden. Någon som provat detta??

Tittut

Ingen feber idag..skönt. Hoppas den inte kommer tillbaka för jag vill ut å gå en liten sväng å få lite gjort! Ska även kolla om jag får till lite på photoshop till den här lilla bloggen. Är trött på min design just nu..eller det har jag varit ett tag. Men jag har problem med att få till ideér...suck! Men skam den som ger sig!
Sen är det matlagning som gäller å bakning..om jag nu orkar, men det måste jag!!

Kycklingenchiladas med tomatsalsa

2 kycklingfileér
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 dl lätt creme fraiche chili och paprika
0,5 dl lätt creme fraiche
4 dl riven ost
0,5 tsk sambal oelek
1 msk margarin
salt,peppar och sweet chilisås
 6 stora tortilla bröd

Sallad:
2 stora tomater
1/4 gurka
en nypa flingsalt
chilipeppar
olivolja

Skär kyckling och lök i fina stimlor. Bryn dem tillsammans med smöret och salta och peppra.
Blanda creme fraichen med 2 dl riven ost och sambal oelek. Salta och peppra efter smak och tag ca 3 msk sweet chilisås. Skär paprikan i små bitar och blanda i kycklingen så att paprikan blir upphettad. Tag kycklingröran och blanda i creme fraichen  och smaka av. Vill ni ha starkare så ta i ytterligare sambal oelek.
Tag ett tortilla bröd och lägg en klick av röran i mitten (från kant till kant), rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Gör så med alla bröd och strö sedan resten av osten över alla rullar. Ställ in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Under tiden gör du salladen. Tärna tomaterna och gurkan. Kryda med chilipeppar, flingsalt, svartpeppar och till slut ringlar du olivolja över.

Sjuk

Nu har jag vaknat till liv efter att legat totalt utslagen i 5 TIMMAR!!! Fick akut feber i eftermiddags å har sovit sedan dess. Inte bra alls med tanke på att jag skulle skriva mer inlägg å träna å fortsätta dtäda här hemma. Men jag vaknade till ett super mysigt hem med en massa tända ljus å städat å fint. Vilken underbar älskling jag har som gjort allt det! Å nu så lagar han mat till oss...köttfärsås...mmmm. Har inte haft någon mat lust på hela dagen men när han gör den köttfärsåsen måste jag äta, för den är helt underbar!!! Ska försöka skriva ner dagens recept oxå...

Jag är ego

Just nu är det riktigt tråkigt att jag inte har en bra kamera så jag kan ta snygga pics med! Har kommit på att jag ska starta en ny kategori där jag ska samla alla recept jag gör på egen hand. Det kommer bli en utmaning för mig eftersom jag har svårt att mäta mina recept, så jag får använda ögonmåttet! Ska verkligen försöka få in ett om dagen och ibland ta med foton med min kassa kamera...än så länge!
Jag satt verkligen uppe till fyra inatt å kolla på 24..kunde inte sluta kolla..knäppe jag! Älsklingen låg brevid å sussade så gott för jag ville inte att han skulle lägga sig innan mig..hmm...va ego jag är! Men nu ska jag fortsätta kolla lite på 24..har ju trots allt tre dvd kvar på första säsongen!

Recept

Hur kul är det att vara vrålhungrig å kolla på recept?? Det är ju som mumma för min själ..känner hur allt abra vattnas i munnen på en. Det är precis det jag gör nu. Skriver inköpslista för veckans mat och planerar vad som ska stå på bordet. Det värsta är att jag är sååå hungrig samtidigt så allt är gott...t om tonfisk i vatten verkar gott...urk å blä!

Slängde ihop en väldigt god lunch förut, inte så nyttig med så gott det blev.

Gorgonzolasås med bacon 2 port

2 pkt bacon
1 gul lök
1 liten bit gorgonzola ost
2,5 dl matl.grädde
0,5 dl creme fraiche
1 dl lättmjölk

chilipeppar, svartpeppar, cayennepeppar

Bryn bacon och lök lite knaprigt. Häll på matl grädde och creme fraiche och låt koka ihop i ca 3-4 min. Lägg i gorgonzolaosten och låt den smälta i såsen. Peppra och ta även i andra kryddor om ni vill. Jag har i Santa Marias Pasta Rossa, som är helt underbar till den mesta maten! Om såsen blir för tjock späd ut den med mjölken och koka upp.

Servera med jasminris och sweet chilisås.
Det tar ca 15 min att göra maten så den är snabb och lätt!

Bortblåst

Ni tror väl inte att jag varit ute å gått än? Nädå...lata jag fastnar i soffan å drömmer mig bort å kollar runt bland bloggar. Blir så trött på mig idag för det är som all energi är som bortblåst. Skulle behöva fixa middag med, men jag har tappat lusten för att ställa mig vid spisen å agera perfekt flickvän idag. Kanske kommer den känslan tillbaka efter en promenix, vem vet!

Promenad någon???

NU tiitar solen fram i lilla Strömstad...en promenad kanske? Det måste jag iaf någon gång under dagen, så jag får frisk å skön havsdoft i mina lungor istället för rengöringsmedel..hehe!

It´s monday again...

Här är jag! Vi har haft en helt underbar helg tillsammans med alla barn och med min familj! För en gång skull tog jag inte med mig min dator utan ägnade helgen åt alla andra! Vi kom hem sent igår kväll och jag nästan däckade i säng när vi kom hem...
Idag ska jag ha jätte kul...jag ska stor städa här hemma (strömstad) å fixa ordning för det syns att vi hade lite mkt att göra i lördags morse innan vi kom iväg..ser ut som en tromb dragit fram i lägenheten..haha!
S håller på å klär lillan för de ska iväg till barnehagen(dagis) å till jobbet och jag ska vara hemma å kolla jobb och bostad å STÄDA!!

Önskar er en jätte bra dag!!!