Saftigt Morotsbröd
Idag har jag bakat gott bröd och som är nyttigt!! Om ni vill ha receptet kommer det här:
Nyttigt Morotsbröd
1 pkt jäst
5 dl vatten (37°c)
1 ägg
2 tsk salt
2 msk flytande honung
5 dl rivna morötter
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
11 dl vetemjöl
Värm vattnet till fingervarmt 37°c. Smula jästen och rör ut den i hälften av vattnet tills jästen löst sig.
Tillsätt ägget, honungen, saltet och resten av vattnet. Rör någon minut.
Rör i morötterna, linfrö och solrosfröna så allt blandas ordentligt. Tillsätt allt mjöl och arbeta degen antingen för hand (med slev) eller i maskin tills allt blandats och degen är smidig och kladdig. Låt jäsa under bakduk i 15 min.
Eftersom degen är kladdig går den inte att arbeta mer eller arbeta ut. Utan häll ut smeten på bakplåtsklädda plåtar (2 st) så att det blir två brödkakor. Nagga dem och låt dem sedan jäsa ytterligare 40 min.
Grädda i mitten av ugnen i 225°c och 15 minuter. Låt kallna på galler.
Nyttigt Morotsbröd
1 pkt jäst
5 dl vatten (37°c)
1 ägg
2 tsk salt
2 msk flytande honung
5 dl rivna morötter
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
11 dl vetemjöl
Värm vattnet till fingervarmt 37°c. Smula jästen och rör ut den i hälften av vattnet tills jästen löst sig.
Tillsätt ägget, honungen, saltet och resten av vattnet. Rör någon minut.
Rör i morötterna, linfrö och solrosfröna så allt blandas ordentligt. Tillsätt allt mjöl och arbeta degen antingen för hand (med slev) eller i maskin tills allt blandats och degen är smidig och kladdig. Låt jäsa under bakduk i 15 min.
Eftersom degen är kladdig går den inte att arbeta mer eller arbeta ut. Utan häll ut smeten på bakplåtsklädda plåtar (2 st) så att det blir två brödkakor. Nagga dem och låt dem sedan jäsa ytterligare 40 min.
Grädda i mitten av ugnen i 225°c och 15 minuter. Låt kallna på galler.
Kommentar från: Petra
Gott det lät!!! Ska nog baka det på jobbet..
Du har en utmaning på min sida :)
Kommentar från: Lady Angel
Lät gott, det ska jag prova någon gång.
Kommentar från: Sussie
Åh lät gott!
Är du frisk än?
Hoppas att du får en fin dag!
Kommentar från: Cat
Det där lät gott! =)
Måste jag prova någon dag!!
Trackback