RSS 2.0

Happy Friday

Inatt kom min älskade äntligen hit! Har längtat efter han och det har kännts lite konstigt att vara utan varann i 11 dagar. Vi satt uppe å pratade tills väldigt sent, så givetvis lite för länge då jag inte kunde somna när vi skulle sova. Å det lilla goa livet som ligger i magen såg till så att jag la lite uppmärksamhet på h*n, hihi!

Idag går jag in i vecka 34!! Inte långt kvar nu =) Ska nog få till en magbild idag med, va ju ett tag sedan! Är verkligen kass på att fota magen, men men....
Izabelle ska åka till sin pappa idag så innan dess får vi ha lite extra mys. Blir alltså ytterligare en barnledig helg, vad ska man hitta på då?? Jag menar, kan ju inte sitta hemma med föräldrarna dygnet runt. Kanske en mysig kvällsfika på stan ikväll?? Jag ignorerar iaf Halloween återigen! Det är faktiskt en nytradition som jag aldrig har firat.

Firar ni Halloween??


(Bilden googlad å lånad)

Babyboom

Min fina bror å hans söta fru ska ha smått och jag ska bli FASTER!! 3-barnsmamma, moster å snart faster...vojne vojne vad gammal jag är. Men det är helt underbart att brorsan ska bli pappa, det är STORT!! Bebben kommer i april....GRATTIS till er!!

Strömstad primärvård

Det verkar som hela Strömstad kommun är kokt i skit, helt ärligt!!! Man blir dåligt bemött vart man än ringer eller får kontakt. Det finns de som är trevliga men överlag är det en attityd som jag inte alls gillar.

Blev lovad av min läkare att jag skulle ringa in för att få ytterligare sjukskrivning (pga min svårighet att röra mig). Så jag gjorde det nu och blev bemött av en surkärring som skrattade åt mig??
Hon sa att så gjorde dom inte å förresten så fanns inte den läkaren kvar. Hon totalt dumförklarade mig och påminde att jag inte tillhörde deras vårdcentral?
Say what BITCH??
Känner att jag sjunker till en 14-årings nivå i språk nu men jag blev både ledsen, kränkt och förbannad. De 3 gångerna jag har varit på vc i Strömstad har jag aldrig fått förklarat för mig att jag INTE skulle tillhöra vc i Strömstad. Jag är skriven där (än så länge) och då ska man väl tillhöra den kommunen man bor i och inte den man bott i? Är så trött på människor som behandlar mig på ett dåligt sätt nu så denna kvinna som idiotförklarade mig, skrattade åt mig, snäste åt mig och bar sig allmänt illa åt kommer få en anmälan från mig, varsegod din SURKÄRRING! Det kanske kan få dig att inte behandla andra illa i framtiden.

Segt...

Va ju å kollade på lägenheten igår å kan väl säga som så här, att den är inte så BIG men går nog å få ubermysig! Tyvärr va den inte i så gott skick så det lär bli en del att göra innan det är dags att flytta in å just nu är jag kanske inte den smidigaste att tapetsera å så men man kanske kan få hjälp till det?? Darlingen är så duktig på det där så jag litar inte på att det blir som jag vill ha det, haha! Låter nästan som vi redan bestämt oss, men det har vi inte. Ska fundera lite till.....

Annars är jag rätt trött idag, ovanligt, så det blir inte mkt gjort. Har en sån där söndagkvällskänsla i kroppen, ni vet ÅNGEST inför en ny arbetsvecka och att helgen är slut (men jag har ju inget jobb längre). Undrar varför man känner så ibland, fler gravida som råkar ut för samma?

Nu börjar man känna av ordentligt att det börjar bli trångt i magen för hela jag flyttar mig när bebisen ska försöka sig på sina akrobatiska konster i ett alldeles för trångt utrymme! Inatt höll h*n mig vaken i ett par timmar, jätte kul...eller inte. men skönt att veta att den lever å mår!

Häpp nu ska jag se efter vad som finns i mamsens kyl å frys...hehe!

Bo-funderingar

Om några timmar ska vi kolla på en lägenhet, så spännande! Inte lätt att komma fram till vilket område man vill bo i för det är ju inte bara en själv man ska tänka på längre utan vart barnen blir lyckligast! Själv skulle jag gärna bo i en gammal lägenhet med högt i tak och helst så centralt som möjligt.
Men hur kul är det för barnen att växa upp bland betong undrar jag?
 Det måste finnas områden där de kan komma å gå lite som de vill utan att behöva vara övervakandes av oroliga föräldrar för att det är gator och mycket trafik överallt.

När jag och barnen bodde i Lidköping behövde jag inte oroa mig för det och jag vill kunna känna samma trygghet igen.
Jag tror vi har hittat ett område vi vill bo i men frågan är om lägenheten passar oss??

Loggar in å säger hej!

Har knappt vart i cybervärlden på några dagar å det hör inte till vanligheten! Jag har fortfarande inte hittat den den blogglusten jag önskar jag hade haft. Har mått lite konstigt de sista dagarna med mycket sammandragningar, illamående, HALSBRÄNNA å trötthet. Men det hör ju till graviditeten så det är lixom bara att gilla läget. Fast nu tycker jag att bebisen snart kan komma.

Vet att det är 7 veckor kvar, men om 4 veckor är jag redo, är du det bebisen??  

Fick pepparkaksdille i fredags så då frossade jag i dessa å drack mjölk till....!!!



Glömde säga mitt betyg av Ballerina Pepparkaka: 2/5
Med andra ord, kommer nog inte köpa dessa kakor igen.

Beslutsångest

Har inte haft någon blogglust de sista dagarna och inte får man mer lust till det heller när man inte får någon kommentar. Funderar helt ärligt på att skita i den här bloggen nu. Jag har min lilla skara som läser å de flesta kanske bara är nyfikna på vad som händer i mitt liv. Jag vet inte hur jag ska göra. Har velat lägga ner den här bloggen ett tag å sen hittat lite glädje igen. Men nu tar det nog snart slut. Kanske bygger jag upp en annan eller så tar jag bloggpaus. Har inte bestämt mig än, vi får se.

Nu ska jag iväg till syrran å sen till mödravården för att kolla så bebisen mår bra!

Ha en skön kväll.

När man har roligt

Ok, måndag igen (väldigt ofta det är måndag tycker jag).
I Skövde å en bebis i magen som är totalt vild, en dotter som spelar Barbie på datorn och en stycket mamma som är trött idag (för ovanlighetens skull)!

Har haft en fullspäckad helg med långlunch i lördags, bio (Flickan som lekte med elden)som var asbra, feeet pizza, söndagsfika på Pim´s med syster å hennes lilla familj, taco och äppelkaka hos farmor å farfar och ingen shopping?

Skulle fixat till lite bilder men får ta det senare för jag måste vila en stund nu!

Tydligen blir det så här när man knappt gjort något på nästan 2 månader å ska ta igen allt på en helg, haha!

En lyxig dag

Hur skönt är det inte med en sovmorgon utan att några kids väcker en? Rena lyxen skulle jag säga å jag njuter nu i dagarna två av detta för det kan vara sista sovmorgonen vi ser på några år framöver, hehe!

Ska strax iväg på husvisning å det är så spännande, ungefär som julafton...hihi....hoppas bara det ser ut som jag målat upp i skallen nu, eller bättre!

Efter det ska vi ner till stan å mysa där, kika lite i affärer å möta upp lillasyster å luncha buffé, mums! Bäst att inte äta för mkt till frulle innan! Sen blir det bio ikväll å förmodligen en pizza...här ska det njutas idag!

Vi påbörjade njutningen igår efter att min pappa noga hade genomfört husets alla hemligheter å vilka sladdar som skulle dras ur för natten å vilka lampor som skulle vara tända å larmkoder, nycklar, garagedörrar å ja...typ ALLT i huset. För jag har ju inte bott själv förut =) Hahahaha.....

Just det, njutningen kommer här:



Vad ska ni göra en solig dag som denna??

Livet i en sopsäck

Om några timmar bär det av till Lidköping å lämna pessan hos hennes pappa, vidare till Skövde och lämna Rasmus så han kan ta tåget till sin pappa i Sthlm.
Sen vidare till föräldrarna för att få noga instruktioner av min pappa om husets innehåll så jag klarar av att bo där när de är borta, haha. Han är petig när det gäller vissa saker, men det får man lixom på köpet! Kan ju vara bra om jag vet hur man gör med deras braskamin och larmet på huset.
Ska ju trots allt bo där med pessan i 5 dagar helt själv på 2 våningar a´300 kvm plus en källare och en vind...men det ska nog går bra! Sen när de kommer hem så stannar jag ytterligare en vecka.
Blandade känslor där!
 Behöver komma bort härifrån ett tag men jag kommer sakna min älskling så mkt.
Har massor att fixa innan vi drar ikväll. Måste påminna pappa om ta bort spärren på nätet så jag inte missar era roliga liv under tiden.  Undrar om älsklingen har någon mer router att installera så jag kan köra trådlöst??

Hur som så ser jag fram emot en skön helg med min älskade, bara HAN å JAG!!!
 
Fast först ska jag hitta lite vinterkläder....nån som vill hjälpa till?


Snön faller vit...

Slog upp de två blå imorse å möts av denna syn:





Vackert men brrr....så kallt! Var inte riktigt förberedd på detta men tur jag redan hade köpt full snömundering till Izabelle, hon såg ut som en liten michelingumma imorse, hihi!
Rasmus däremot har fortfarande kvar sina vinterkläder i Stockholm å inte efter allt mitt tjat fått med sig det PLUS att han hade glömt sin varma täckväst i skolan, så han fick frysa.
Men han kan gott göra det för på lördag drar han till Thailand i 2 VECKOR med sin pappa. Går ingen nöd på han med andra ord. (Nu får ni ju förstå min ironi det här å inte tro att jag njuter av att mina ungar fryser). Bäst att göra det klart för annars kommer väl hat-mailen hagla in här idag.

Men som vanligt kommer väl snön vara borta innan lunch och sen kommer den tillbaka lagom till påsk!

Lyxig helg på G

Den här veckan har jag inte fått mkt gjort. Är så trött på att vara instängd i det här äckelhuset och just nu fördriver jag tiden med att sova. Roligt liv jag har va??

Som tur är ska vi rymma imorgon...hihi. Vi passar på att stanna i mina föräldrars hus i helgen (de åker utomlands en vecka på fredag natt) när vi lämnar kidsen hos respektive pappor.
Tänk, en hel helg utan barn! Har ju inte hänt sedan i somras. Å vad vi ska njuta! Mysig frukost bara jag å älsklingen, åka ner på stan å fika på Pims, gå i affärer utan gnälliga ungar.
Nu har jag ju min älskling med mig så det lär väl bli en del gnäll ändå, haha. Att gå i affärer är ju inte hans favoritsyssla direkt, men om han får sitta ner å fika så blir han nog nöjd *fniss*!
Men framför allt så kommer vi till Skövde!!




Konstig läggning

God morgon bloggen!

Drömde så sjukt inatt, som vanligt när man är på tjocken. Det var någon blandning av Twilight och Grey´s. Sen kissade jag på ett sådant konstigt ställe igen, vid vägkanten utmed någon motorväg å helt öppet. Måste ha en konstig läggning åt det...hahaha!

Köket borde plockas iordning nu, för det blev inte gjort igår utan Inga bestämde sig tydligen för att ta ut en semesterdag. Men jag vet en som kanske kunde vara snäll å göra det åt henne *ler*! Å när du ändå är i farten står det Ajax, skurhink och mopp i tvättstugan som gärna vill ha lite sällskap idag =)

Sådär nu är morgonfriden slut för min del för liten i magen vaknade precis och har hittat mina inre organ igen, konstigt att det där kan vara så kul att sparka å slå mot dom. Tur h*n inte har hittat revbenen än....


Tänk att en sådan här liten kan sparka så hårt?
(Bilden lånad på google)


Stopp i rören

Tack för alla fina kommentarer jag får av er, är så tacksam och det gör att ens bloggande känns ännu roligare när man får respons på det man skriver!

Nu till ett mer känsligt ämne!
Idag har jag haft en sovdag och tror det beror på att jag blir trött av medicin, graviditet plus att jag inte kan göra toabesök när jag vill. 1-2 ggr/vecka är inte bra för kroppen att släppa ut nummer två precis! Å särskilt inte med tanke på att liten bebis ligger därinne och trycker mot tarmarna fast man inte kan skita iaf!
Känner mig som en uppblåst badboll idag och har tagit lactulose i alldeles för stor mängd så jag kommer säkert få magknip snart, men som sagt det struntar jag i för nu ska skiten ut, hahaha. Förlåt för mitt okänsliga inlägg men jag är gravid å är förstoppad!
Å förmodligen inte den enda här i världen med ett sådant skitproblem, hehe!

Ännu en liten hemlis avslöjas nu....=)

Nu kan jag inte hålla mig längre, hihi. Å vi har pratat med alla inblandade ex, nära å kära så då kan jag med gott samvete och fullständig lycka meddela att:

VI SKA FLYTTA FRÅN STRÖMSTAD!!!!

Om ni visste hur skönt det känns att tagit det beslutet som legt å gnagt ett tag, om vi ska bo kvar här där vi inte trivs eller om vi ska flytta närmare familj å vänner. Så efter många kvällar å dagar i diskussion för/emot så kom vi fram till att det bästa för oss är att flytta härifrån!
Det ska bli så skönt att komma ifrån det här huset (som vi båda har vantrivts i pga idiotägare) å sen har vi nog världens sämsta grannar som inte ens har hälsat (vet inte ens hur de ser ut) å 90% dumma norrmän!!! Nu får ni inte tro att vi tycker att alla normän är dumma för de är de inte, bara nästan alla som bosätter sig i Strömstad =)

Vart ska vi flytta då?

Till Skövde går flyttlasset någongång innan jul! Förhoppningsvis så hittar vi en bostad snart men tills dess så invaderar vi mina föräldrars hem (de har ju 300 kvm)! Det är väl det enda som kanske inte känns hundra, men det går ett par månader tills vi hittat drömstället (kanske är det huset vi ska kolla på på lördag)!

Det ska iaf bli helt underbart fantastiskt å jag längtar som bara den tills vi flyttar!
Min älskade lillasyster och jag kommer nära igen och mina föräldrar får vara barnvakt, hahaha! Bara utbudet som finns i en "stor"stad..kunna bowla, bada i stort badhus (kanske inte fören jag blivit smal), fika på Pims, Shoppa överallt, äta thaimat, gå på bio, slippa betala en förmögenhet när man går ut å äter hela familjen (en pizza här kostar minst 90:-) å handla mat på Ica och Willys!!!
 Plus allt annat som är viktigt, som att det tar ca 1 timme till S ena syster, å 2 timmar till hans andra syster å 3,5 timme till hans föräldrar som annars tar 6-8 timmar beroende på hur jobbiga ungarna är!!


Ett långt inlägg blev det å jag skulle kunna skriva hur mkt som helst men det kommer allt eftersom....

Men nu vet ni!

Kalasbilder

Nu ska det snart bakas bröd och lagas middag. Har som vanligt ingen aning vad jag ska fixa för käk, men det är väl bara att öppna kylen/frysen å leta efter något gott. De är ju välfyllda så det ska väl inte vara så svårt?

Tänkte hinna med ett varv med stridsvagnen (dammsugaren) för golvet i köket ska vara grått men ser mer prickigt ut nu! Har en hemlighet att berätta för er oxå lite senare...hihi!

Bjussar på kalaskort sen i lördags...















Vitaminkick a´la moi

God morgon bloggen!

Kom på varför det va så gnälligt igår, det va ju måndag! Idag känns det mycket bättre och jag har redan startat dagen med att tvätta, städa köket (som vanligt) och gjort en vitaminkur å en stor mugg med chai-te. Så nu har jag tid att blogga å lata mig igen =)
Det kändes att även bebisen fick sig en vitaminkick för h*n har grejat som bara den där inne å bara för det så övergick det till hicka istället. Så kan det gå när man ska imponera på mamma, hihi! Men nu verkar det vara lugnt därinne, eller det kanske är lugnet före stormen, hehe!

Önskar er en fin dag!



1 banan
8 jordgubbar
2 kiwi
1 dl Mild vaniljyoughurt
en skvätt mjölk
...å lite honung

Lite gnällig idag

Har kännt mig som en klubbad säl idag, måste vara sviterna från i lördags som sitter i eller som fått ny fart för jag har sovit typ hela dagen. Gissa om man känner sig ännu mer värdelös då, suck...

Men bara jag blir bättre så ger det samvetet sig med, eller hur?!

Har fått en sån där jobbig huvudvärk med de sista dagarna som kommer å går. Någon mer gravid som har det problemet? Vet inte om det kan bero på att jag inte dricker tillräckligt eller vad det är, lite småjobbigt är det iaf.
Usch vilket gnälligt inlägg det här blev, men så kan det bli ibland!

Nu ska jag ta mig lite soppa och en ostsmörgås till i höstkylan, det gör gott för själen!

Testa kunskaper

God eftermiddag alla ni där ute!

Idag är min kropp helt slut efter gårdagens bravader å insatser! Har en sån där härlig (läs ironisk) blandning av träningsvärk, foglossning och ischias. Trodde ett tag med att bebisenskull titta ut med alla täta sammandragningar och förvärkar. Min älskade tappade upp ett varmt och skönt bad till mig och såg till så att jag fick vila resten av kvällen. Allt stannade upp och vi kunde pusta ut.

Så nu är det verkligen en vilodag och jag läser på moderskeppet för att få lite mer photoshop kunskaper, det känns underbart! Ikväll ska sonen färg sitt hår svart så det blir till att vila tills dess så jag kan göra det för han.

Hoppas ni alla har en underbar söndag!

Här är ett litet prov på vad jag lärt mig idag, första försöket så det är inte perfekt, men så roligt!

Lektanten har vilostund

Äntligen är den här eftermiddagen över å jag får VILA!!!!
Har hållt igång sen 09 i morse å det känns i min kropp, kommer förmodligen inte kunna röra mig imorgon eftersom jag känner av redan nu hur min rygg, ben å fogar strejkar. Å trots de 3 koppar kaffe jag tryckt i mig känner jag hur ögonen blir svårare å svårare att hålla uppe. Kort får bli imorgon, orkar inte göra nått mer idag.

Jag har nästan precis lagt mig ned å givetvis vaknar bebisen nu när jag vill vila å sparkar å buffar som bara den där inne. Klart h*n ska hålla mamma vaken några timmar till PLUS att bestämma hur jag ska ligga oxå, helst inte på vänster sida...hmmm.......
Trodde det va jag som bestämde annars....


Om en timme (ca) börjar fotbollen å då ska jag passa på att lägga mig i ett skönt avslappnade bad med tända ljus och ensam...inga ungar (bara en kickande bebis) å ingen man....BARA JAG!!!!
Det är det som kallas kvalitetstid!


Lördag morgon är ingen vanlig morgon!

Det gäller att inte ligga på latsidan när det vankas kalasfix! Ska snart väcka mina betjänter så de inte missar allt det roliga som att putsa fönster, vika tvätt, skrubba toastolen, moppa trappan och blåsa upp ballonger =)

Det är det bästa med att ha ischias och foglossning att slippa allt skitgöra, haha!

Närå jag ska med hjälpa till så gott det går. Jag har förberett kroppen med smärtlindring och en positiv mental styrka! (Kanske skulle fylla magen med lite kaffe för en gång skull med).
Mitt största prov kommer vid 14 tiden då alla kidsen dräller in genom hallen för att stöka till allt för mig igen och äta oss ur huset, hahaha! Tur jag har mina betjänter som kan reda upp allt sedan, moahaha!

Men är det kalas så är det KALAS!


Min lillastora prinsessa igår innan discot! (Förhörde henne om allt när hon kom hem men hon knep ihop sin vackra mun så fint å berätta inget...typiskt!)



DiscoOutfit:

Leggings och tunika från KappAHl
Scarf och benvärmare från Lindex
Svart tunn jacka och diadem oxå från Lindex
Väska privat :)







Mini Disco på G

Jag älskar fredagar! Å särskilt nu när jag är gravid för varje fredag blir det en ny gravidvecka å närmare förlossningen! Städningen går ju sådär däremot, men det får bli som det blir. Hoppas inte de små 6-åringarna har tid att springa och kolla hur välstädat det är imorgon =) Fast det skulle inte förvåna mig om någon kommer med vita handskar å drar på hyllorna, hehe.

Prinsessan får en helhelg iaf, för hon kom hem med en lapp idag där det stod att det är mini disco ikväll, så självklart ska hon få gå! Första discot för henne å vi planerar vilka kläder hon ska ha å hur håret ska vara...VÄLDIGT VIKTIGT! Så nu har jag inte tid å sitta här längre utan måste stryka kläder å locka hår!!

Kanske lägger jag in nått ikväll efter handling, ätning å rapning  =)

Ha en superduper fredagkväll!

Vecka 31


Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Barnkalas planering

God morgon!

Idag har jag massor att göra. För imorgon kommer det 10 prinsessor till hit, äntligen ska MIN prinsessa få ha sitt efterlängtade kalas som jag va tvungen att ställa in när jag blev sängliggandes med ischiasen.
Nu känner jag att jag är så pass starkare så jag kan nog stå ut några timmar med skrattandes/gapandes/fnittriga tjejer!
(Jag har även tvingat S att hålla sig hemma så jag får hjälp), hehe!

Så ett par varv med dammsugaren, dammvippan å moppen så ska det nog likna ett hem här med OCH som man kan med att visa upp imorgon! Fast bäst att göra allt i min takt, annars blir det sängen imorgon iaf å det får inte hända!

Darlingen erbjöd sig att handla allt efter jobbet ikväll men kontrollfreak som jag är så ville jag med. Så något Idol hinner vi säkert inte se...men under har ju hänt förut, hahaha!
Får bara inte glömma tandkräm (går inte få ut mer i tuben nu)!

OCH en ny bok, läste ut 3:e Twilight boken igår...snyft!
Har du ett bra boktips så ge mig det!!!




Glömmer aldrig syrrans dotters kalas med 12 tjejer i en mini 2:a!
Tur vi har större så man slipper få klaustrofobi!


Städ-vägrare

Varför är mina kids städ-vägrare? Att städa på sitt eget rum har aldrig varit en hit och det har aldrig hittats på så många ursäkter som just då, när de ska städa sina kaos rum. Jag har plockat ner leksaker i sopsäckar, ställt in myskvällar och skällt på dem. Men inget biter. Vad gör ni andra när era barn vägrar att städa?

Eller är det bara mina kids som är sådana?

Dags att plocka bort halva sortimentet från prinsessans lager kanske?? Får nog ta å smida mina planer.

Just i denna stund kommer hon ned å går förbi sovrummet (där jag är) å grymtar ur sig:


- Åh varför ska jag gå på toa så många gånger!!
(Det var bara 10 min sedan hon kissade en halv liter)


Ska man skratta eller gråta??



 Se lycklig ut du, snart kommer du grina...MOAHAHA!!!

Morgondrink och Mama

Nu äntligen kan jag njuta av lugnet! Ungarna å mannen är borta. Jag har tvättat, plockat ordning i köket och städat tvättstugan! Så jag är värd en god morgondrink å lite mamaläsning! Bäst att passa på för om några veckor så har jag en bebis som tar all min energi och uppmärksamhet :)





Tack för alla fina kommentarer om min mage! Ni ska veta att det värmer då jag själv tycker jag ser ut som ett hängbuksvin (inte sambon). Å vart alla bristningar tog vägen under fotningen har jag ingen aning om, de syns inte så väl iaf å det är skönt! Men ni ska se att de dyker upp nästa gång, hahaha!

Hängbuksvin i vecka 30

Har ju lovat i hundraelva veckor nu att jag ska ta kort på magen å nu äntligen har min sambo fått tummen ur! Fast han fick lite skäll för jag ser ut som ett hängbuksvin, hämnden är ljuv när han sover....hahaha!







Today

Idag ska vi på besök till bm igen för att kolla så allt är som det ska å lyssna på litens hjärta! Är så öm i magen numera å vet inte riktig vad det kan bero på. Att liten är livlig det vet vi vid det här laget men att det skulle göra så att magen blir öm låter inte rätt.
Ska fråga sedan å hoppas bm vet varför.

Annars är inte värken lika plågsam idag å det är så skönt! Fast jag kan fortfarande inte skutta ur sängen eller göra andra graciösa rörelser. Vill ju så gärna träna upp mig lite inför förlossningen och hade ju tänkt att gravidyogan skulle hjälpa mig bli stark.
Men det sket sig rejält!


Ska ta ett foto på mig själv sedan så ni får se hur löjlig jag ser ut, hihi!
Det är ju bara magen ni vill åt iaf.....

DH

Snart dags för de desperata hemmafruarna att ge oss lite att skratta åt i höstmörkret, längtar!!! Har laddat med tända ljus, en massa kuddar å ett täcke att krypa in i!
Jag har faktiskt stillat min nyfikenhet för en gång skull å inte tagit reda på vem han gifter sig med så det ska bli så spännande...hoppas på Susan! Sen får vi se om Lynette väljer att föda tvillingarna...stoor familj blir de isf, haha!

Men nu ska jag inte fördriva tiden här mer utan få min prinsessa i säng nångång!

Ha ett mysigt DH avsnitt!


Kram



Höstmys

Soppan puttrar på spisen å det doftar ljuvligt i hela huset! Prinsessan har dammsugit, teenie (Rasmus) sitter vid datorn, bebisen sprattlar hej vilt å jag ska tända ljus nu överallt....

Det är höststämning å jag njuter trots regnet som smattrar mot rutan!

Dinnertime

Matdags igen! Det va ett fasligt ätande i den här familjen. Å det måste bli mjölkfritt eftersom ungarna druckit upp den å sambon inte köpt ny! Konstigt att man måste påminna om saker hela tiden....MORR!

Känner att draken är på väg tillbaka.

The Kiddos

Har en sparkande/buffande kiddo i magen som ser till att jag inte kan somna om. Både mysigt å lite jobbigt.
För jag skulle verkligen behöva sova ett par timmar till, men jag får snällt vänta å hålla handen på magen och hoppas den lille skrutten blir lugn av det. Funkar ju så bra varje gång blivande pappa lägger handen på magen!

Det är ju inga små buffar längre heller utan hela jag hoppas ju till när skrutten vänder sig (eller vad h*n nu håller på med)!


Glömde ju säga i lördags att tand nr 2 tappades i prinsessans mun och nu har hon glugg stor som Kattegatt, hehe!
Fast hon är väldigt sur på tandfén den här gången för hon har fortfarande inte varit å tagit tanden...undrar varför?? Jag tror ju att tandfén lider av extrem hjärncellsbrist eftersom hon glömmer varje natt att besöka min lilla prinsessa...FY...!!!!!







Detta har vi ätit

Hittade ett recept men var tvungen att göra om det lite, som vanligt! Detta var riktigt gott om man tycker om ädelost så att säga! Inte så uppskattat av prinsessan men övriga familjemedlemmar gottade sig i det....mums!

Hade tänkt lägga ut en nakenbild oxå men det får vänta tills imorgon för nu är jag göör mätt å ska moffa en bulle innan jag lägger mig belåten i soffan å pillar mig i naveln, hehe!


Bild: copyright mig själv

Recept har ni här:

Päroninspirerad ädelostsås med pasta

4 pers

2 pkt bacon (klippt och knaperstekt)

Sås:

3 dl creme fraiche
150 g ädelost
1 dl matlagningsgrädde
lite pinjenötter
1 päron

Värm creme fraiche och grädde och smula i osten. Rör tills osten smält. Hacka päronet i småbitar
och lägg i såsen tillsammans med pinjenötterna. Låt småputtra någr minuter.
Servera med fullkornspenne och strö knaperstekt bacon över.

Mat torka...

Som vanligt idétorka när det gäller middag. Vet att klockan är mkt men bättre sen mat än ingen alls, hahaha! Får väl kolla på arlas och icas hemsida å se om det finns nått som passar grevinnan här!

Vecka 30 (bara 9,5 vecka kvar)!!!

Varje torsdag så får jag mail om att det är en ny vecka (fast jag går in i den nya veckan på fredagar).  Lika ivrig är jag att få göra ett inlägg om den nya veckan, men den ivrigheten lägger sig tydligen på den riktiga dagen, konstigt det där! Men nu gör jag ett inlägg om vilken vecka jag är i och på fredag håller jag tummarna att jag gör ett nytt försök.
Ska oxå försöka få till en bild idag, har ju tom köpt en helkroppsspegel nu (tröttnat på att vänta på att Samuel ska fota magen) hahaha!


Mamman:
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Bebisen:
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Gott för själen

Klart det blev bullar igår! En massa feta/sockriga underbart goda bullar (de bästa jag gjort)!

Å vad är hemligheten mamma??? Jo 3 dl vispgrädde i smeten gjorde susen...hehe!

Så idag blir det sallad för hela slanten å kanske ett par bullar till....Moahaha!





Ingen som blev sugen va???

Naturliga bullar

Nu ska det snart bakas bullar å hela hemmet ska fyllas utan gigantiska dofter av nybakat, kanel å socker...mmmm!
För man kan ju inte fira kanelbullens dag utan nybakade bullar!
Antar att jag får hjälp av två små tjejer oxå, även om jag kanske inte behöver hjälp..hehe! 

Under tiden jag bakar underbara bullar till resten av familjen å ska de få slava lite...dammsugas, dammas å plockas iordning behövs idag för Inga har tagit ledigt (eller hon rymde för några veckor sedan pga draken här hemma)!

Nu får ni kolla på lite bilder av naturen häromkring innan ni får njuta av bullbilder (å då menar jag inte mina två bullar), haha!









Underbar lördag!

Det blev en varm choklad med vispgrädde på cafét nere i byn. Så mysigt det va att få fika med sin älskade å hans dotter! Men sen va det dags för matshopping å det är ju mindre roligt, men desto godare efteråt, hehe!

Så nu är revbenspjällen på tillagning och till det blir det klyftpotatis och beasås...mums va hungrig jag är!

Igår gjorde jag det här som vi mumsade på!



Fast ikväll får det räcka med maten för våran del, kidsen får godis (å jag med i smyg)! Jag är ju gravid för allt i världen...då får man unna sig lite!
Men darlingen ska ju egentligen äta Gi mat så han får bara lukta på godiset...moahaha!


Kraaam på er!

Varm choklad är mums det!

Kalasdags igen å snart bär det av till ångestladdade Nordby för att slåss med alla norrmän återigen.
Kalaset ska vara där ute på något Djungelland å håller på i 3 timmar.

Hoppas S tycker vi ska åka in till stan under tiden så jag slipper dra omkring därute så länge. Måste trots allt handla mat igen (jätte roligt) å sen är jag grymt sugen på att dricka en stor kopp varm choklad med vispgrädde idag när det är så kallt ute!

Nu måste jag spackla fejset så man kan visa sig bland folk! Tjing tjing!

Snälla snälla snälla...

Det är inte många som får chansen att vara med i Idol. Sen att göra bort sig en gång kan ju vara förlåtligt...men TVÅ GÅNGER å 2 dagar i följd????
Stackars lilla tjej. Förlåt Camilla men man förstör inte en låt som du gjorde. Det va riktigt hemskt! Synd för hon har ju en bra pipa...men hennes framtid är nog i Bert Karlssons stall....

Min dåliga humor...jag vet!

Ännu en välformulerad annons!

Vagnen är i mycket bra skick och går mjukt och smidigt.
Den är även utrustad med handbroms.
Den har såklart lite repor men i övrigt mycket fräsch.
Självklart helt djur- och rökfri.


Vilken tur att vagnen slutat röka och att det inte sitter fast några husdjur på den *fniss*

Kärt barn har många namn







Här har jag provat ett annat objektiv och det är ingen autofokus på det så därför är de inte perfekta, men vad gör det...hihi!

Objektiv Nikon AF 50mm F/1.8d

Nattliga projekt

Go´mörra!

Eller go å go, jag är sketans trött idag med. Varför har jag vänt dygnet igen...GRRRR! Tror faktiskt jag skyller på värken den här gången, som gör att jag är tvungen att ligga till sängs och av sängen för mycket blir man sketans trött!
Inatt (tänker inte ange klockslag men låt oss säga väääldigt sent) så blev jag super hungrig å tog på mig min svarta sexiga morgonrock i fusksiden och gjorde ett par mackor med philadelphiaost, gurka å Aromat på och till det en stor kopp te (rymmer ca 4-5 dl).
Sen bar jag in det till sovrummet å smög för att inte väcka S (som låg å snarkade) men vad händer då? 

Jo morgonrocksärmen fastnade i dörrhandtaget så i ett kliv blir jag tillbakadragen å jag tappade taget om mitt älskade te så det for rakt ner i golvet med ett både plask å duns å sen hade vi en halv liter te i hela sovrummet (duktigt Petra)!
S vaknade givetvis å undrade vad som hände å där stod jag i en pöl av kladdigt te å hade slitit av mig morgonrocken å försökte slita den i småbitar (gravidhormoner vet ni) å va precis snortokig. Ni kan ju tänka er vilken härlig syn att vakna till. En förbannad brud med pattar stora som meloner å lite avlånga å en stor mage som skyddas av mammatrosor (ni vet de där höga)och försöker slita en morgonrock i trasor!

Han yrade något om han skulle hjälpa mig med något men jag fräste att han kunde somna om för jag skulle skura. Å det fick jag göra med...väggar, golv å kuddarna på golvet.
Jag gjorde en ny kopp te men denna gången naken så hoppas inga grannar va vakna vid den tiden för då har de nog fått en nattchock med tanke på de stora fönstrena vi har i köket!

Så idag ska det tvättas kuddfodral, sängkläder å vanliga kläder (tvättkorgen stod lite illa till om man säger så). Vad ska ni göra?

I Kärlekens tecken...





Älskar dig min Samuel!

Finns Tandfén?

Igår var det en STOR dag för min prinsessa! Hon kom hem från skolan å inspringande till mig med ett leende som va lika stort som Norrland. Hon hade ju tappat sin första tand å nu minsann va hon JÄTTE stor...hihi! Hon planerade redan vart hon skulle ställa glaset med tanden i för att se om tandfén kom hit till Strömstad med =)

Eftersom hennes mamma är räääät senil nu så hade hon inte laddat kameran så det fick bli ett foto på kvällen istället, men tur att det var samma dag iaf!! 


En stycket lycklig prinsessa med ännu en glugg...fast denna gången har hon tappat en tand =)



Å kom tandfén??
(Jorå, med 2 femmor, tiorna va slut)