RSS 2.0

Vecka 30 (bara 9,5 vecka kvar)!!!

Varje torsdag så får jag mail om att det är en ny vecka (fast jag går in i den nya veckan på fredagar).  Lika ivrig är jag att få göra ett inlägg om den nya veckan, men den ivrigheten lägger sig tydligen på den riktiga dagen, konstigt det där! Men nu gör jag ett inlägg om vilken vecka jag är i och på fredag håller jag tummarna att jag gör ett nytt försök.
Ska oxå försöka få till en bild idag, har ju tom köpt en helkroppsspegel nu (tröttnat på att vänta på att Samuel ska fota magen) hahaha!


Mamman:
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Bebisen:
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Kommentar från: Linda

As vilka bullar, när du kommer hit så måste du ha bullar med dig,hihi=)

Jaa en hemlis gud vad kul, men ett par veckor,nej,nej mindre kul vill veta nu!!!

2009-10-05 @ 18:08:54
URL: http://hummingbird.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Stamgäst?

Mail kanske? (bara jag som ser)

Vart hittar jag dig?

Lätta Hjärtat!

Trackback