RSS 2.0

Vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Kommentar från: ivaladiva

det är inte det jag menar för att jag vet nästan inget om barn men även om hon ville ha dem betyder det också att hon ska få börja med smink och string bara för att hon vill det?!

så klart kan barn ha fina, platta och tjockare klack när de går till mormor på julafton, det är inget fel på det men jag tycker bara att barn ska få bara barn så länge de bara kan ^^

2009-09-25 @ 16:52:42
URL: http://ewak.blogg.se/
Kommentar från: Lady Angel

Jag vägde 4890 gram när jag föddes. Något över avvikelsen...

2009-09-25 @ 23:59:06
URL: http://ladyangel.blogg.se/
Kommentar från: Helen

Vad mysigt att bebisen växer och frodas i magen .

Du har en härlig tid framför dig, blir lite avis.

Kram

2009-10-05 @ 10:43:51
URL: http://famstenstroms.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Stamgäst?

Mail kanske? (bara jag som ser)

Vart hittar jag dig?

Lätta Hjärtat!

Trackback