RSS 2.0

Underbart väder!

Ska strax ta en skön promenad i det kalla vädret, tur solen skiner så det inte känns så kallt..-14 har vi här!

Lion ligger å snuttar mammas tutte som vanligt å jag skriver med andra handen..en konst att vara småbarnsmamma, man hittar alltid nya lösningar att klara vissa situationer :)

Idag ska jag fortsätta med min syhörna med så jag kan börja sy igen, ska bli roligt! Annars har jag kämpat som en liten tok den här veckan för att få ordning å har lyckats riktigt bra! Så jag kan med gott samvete lata mig några dagar nu...hehe.

Ha en skön söndag!

Lion 1 månad idag

Hej å härlig fredag på er!

Antar att jag går miste om många läsare när jag är så dålig på uppdatering men då får det vara så. Allt går i ett här fast Lion är snäll å mysig. Nu har han börjat sova lite mer på dagarna med å det är fantastiskt skönt eftersom jag varit lite rastlös av att han varit beroende av mig 24/7, väääldigt mammig om man säger så. På nätterna så sover han 4-6 timmar i sträck å sen är det matning å sen somnar han om. Så allt är som det ska å han växer å blir större. Idag är han ju 1 månad och vikt är 4475g och 55,6 cm lång, han har gått upp 315g på EN VECKA, hihi!!

Här börjar vi nu komma i så bra ordning att jag kan slappna av mer å "bara" vardagsstäda. Ska försöka få upp det sista i sovrummet idag å lite tavlor runt om i huset så det blir mer ombonat!

Imorgon är det min födelsedag å då får det gärna vara städat å fint så man bara kan njuta av dagen...hur mycket man nu njuter av att bli 34....suck....fattar inte vart åren tar vägen.



Ingen vilodag

Ska inte söndagen vara en vilodag?? Här är det inte vila på schemat iaf. Shit så mycket som måste göras å nu känns det som vi bara flyttar runt allt hela tiden. Fick iaf rensat på alla kläder igår å packat ned dem i kartonger, så nu ska det borras i strostädas i sovrummet...har blivit "allergisk" mot damm för jag ser de små råttorna överallt....

Hade även tänkt att hinna med ett pass på crosstrainern i dag med, så dags att sätta fart...vill ju inte förlora mot mig själv!!!

Hemma igen!


Efter några timmars väntan på sjukhuset så var det våran tur. Det stacks ned en lång slang i nästan på han eller fiberoptik heter det nog, hehe. Han tyckte inte om det, men vem gör det?? Inga konstigheter syntes förutom några stora snorkråkor, så vi fick åka hem. I nästa vecka får vi provsvar om han har någon infektion.

Alltid lika skönt när det slutar lyckligt! Nu ska vi mysa för fulla muggar här hemma å jag kommer förmodligen att somna inom en timme...är helt slut!

Trevlig kväll!!



Nästa till sjukhuset :(

Om en stund bär det av till sjukhuset, denna gång är det Lions tur. Han har varit täppt i näsan så länge nu å har ibland svårt att andas. Så när vi var på bvc idag så skickade hon oss vidare till vc å där tyckte läkaren att det såg lite trång ut i näsan så han skickade oss vidare till KSS. Så nu väntar vi på att Izabelles pappa ska hämta upp henne så vi kan åka till sjukhuset å kolla i Lions näsa. Hoppas verkligen att det inte är något utan att vi får åka hem idag. Man blir ju lite orolig när han måste anstränga sig för att andas ibland å han kan bli riktigt irriterad på att andningen inte funkar som den ska.

Jag uppdaterar senare hur det gått å ni kan ju hålla tummarna för att det inte är någon fara.

Planering och egentid

I måndags så fick jag första leendet av Lion som var medvetet...eller 4 stycken på rad!!! Inte klokt hur lycklig man blir av detta leende, så vackert!
Annars rullar allt på som vanligt när man har en ny familjemedlem, han är bossen å jag hans slav..hihi. Han kan väl få tro det i några veckor till, tills jag lägger in en högre växel å tvingar han att sova i sin säng å låta han ligga å skrika ett tag...ingen som tar skada av det. Men nu lever jag på hans villkor å det går jätte bra det med :)

Izabelle är inte längre minst i hemmet å det märks av, hon har lite svårt att acceptera ibland att lillebror kommer först. Så då får man låta henne få lite extra tid av något annat. Nu håller vi på å lägger ett större pussel (för er som är nya läsare kan jag säga att jag är en riktig pusselnörd) å igår va vi till biblioteket å lånade nattaböcker! Redan kl 19 igår så va hon beredd att gå å sova för att jag skulle läsa *fniss*! I tisdags bakade vi bullar å idag ska vi åka å shoppa en ny jacka till henne å förhoppningsvis hinna ta en liten fika på stan innan vi drar hem å kanske kan det bli utan Lion. Hon behöver ensamtid med mig så det inte blir avundsjuka eller att hon känner sig utanför. Inte lätt alltid att få ihop allt med alla barnen. Min son skulle oxå behöva ensamtid med mig så det får bli nästa helg, en fika på stan ska jag försöka få in då. Planering är min starka sida, värre är det när man ska följa den med, hahaha!

Nu ska jag röja lite här innan lilleman vaknar å är hungrig!

Ha en fortsatt bra dag!


Ännu en plopp...

Om en timme skulle vi till vårdcentralen för att ta ut ytterligare en plopp som tittade ut genom Izabelles örsnibb..det andra örat alltså. (Det är ingen som sett eller kännt att det varit en plopp därinne utan alla har trott att det bara varit infektion som inte ville ge med sig...konstigt). Bara det att den ploppen har suttit därinne sedan i augusti å vandrat från hålet in mot hjässan...mysigt. Tror inte hon kommer ta hål i örat någosin mer!! Men nu slipper vi ta den där jobbiga proceduren igen med att hålla fast en hysterisk 6 åring för att sköterskan ska kunna sätta bedövningen å läkaren snitta, för Izabelle kom upp nyss å hade kämpat med att få ut den för att slippa farbror doktorn....lilla snuttan! Hon ska då råka ut för de konstigaste sakerna....

Så nu måste jag iväg till apoteket å inskaffa rengöringssaker så det inte blir väre infektion utan att det lägger sig. Tog en bild på det å det är inte frächt så jag hoppar att lägga ut det här. (Jag höll ärligt talat på att spy.)

Men innan måste magen ha frulle....Lion ser ju till så man får sova länge på mornarna....YES!

Kärlek

Det sista dygnet har vart fullt av matning, bajning å återigen matning. Lion har förmodligen ett tillväxtdygn å jag är trött som bara den. Givetvis ska han passa på just den natten som hans pappa är i Norge å jobbar å kommer inte hem fören om några timmar. Men nu äntligen har han sovit själv en timme å jag har försökt att röja här hemma så det inte ser ut som ett orkan gått genom huset.

Man blir lätt trött när man ammar å tårarna kommer lätt å humöret ger upp alldeles för fort. Inatt när han inte kunde komma till ro å vägrade ta nappen så åkte nappen i väggen...oops! Tur den är i plast annars hade jag fått städa småbitar. Det här är första natten som han varit lite gnällig å jag knappt fått en blund så jag ska inte klaga för han är jätte snäll å just nu så är han bara extra hungrig å mammatokig...min lilla älskling! Tänk hur mycket man kan älska sina barn så snabbt. Det är nog den enda äkta kärlek vid första ögonkastet...när man ser sin lilla våta skrikande bebis ligga utanför magen för första gången å man tar upp den i sin famn å bara känner sån otrolig LYCKA och KÄRLEK!!!

 

Lunchdags

Oj va jag myser med våran lille grabb...glömmer ju bort tid å rum! Idag är han 2 veckor å tiden går undan.
Igår hade han en sov dag så jag var tvungen att väcka han när boobsen för tionde gången rann över =) så mat finns det å en snäll kille finns, vi är så lyckligt lottade! Nu sitter han i storasysters knä å muttrar över att hans mamma sitter en halvmeter ifrån han, mammagris....

Izabelle kom hem med en lapp från skolan nyss att imorgon är det pulkadags å då ska de ha med sig pulka å hjälm. Precis det som vi inte har...å pengar flödar det inte av just nu heller för den delen så vad gör man? Antingen får jag skicka ut Samuel i förrådet sen å leta efter hjälm (som jag inte tror finns) eller så får vi skrapa plånböckerna å ge oss ut å köpa ett paket, bara det inte är slut överallt. Pga att försäkringskassan vägrar att betala ut sjukpenning till mig sedan i september så lever vi på en lön nu, verkligen drömsitsen när man fått en ny familjemedlem. Men vad gör man...??? Kan ju inte trolla med knäna å skälla mer på fk tjänar inget till.

Nu fick jag det sagt med..skönt. Måste mata Lion nu innan han blir galen på hans bloggmorsa :)

Tjing tjing!

En lugn dag

God middag!

Känns väldigt enformigt här inne nu men det blir mycket skrivet om lillen för det är det som tar upp min tid numera =))

Ikväll åker stora sonen tillbaka till Stockholm efter 2 veckor här hos oss, lite tråkigt men hans beslut å huvudsaken att han mår bra! Dottern åker til sin pappa imorgon så det blir bara jag, darling å liten kvar här hemma. Vi har inte varit själva än...förutom första dygnet. Så det blir lite lyx men samtidigt tomt.

Izabelle spelar Hannah Montana på Wii i sina pyjamsbyxor som man får tvinga av..hehe. Det är så mysigt att kolla på henne när hon sjunger å dansar! Fast hon har börjat å säga ifrån när man inte ska fota, hehe.


Här är gullungen i ett alldeles färskt foto. Så här torr är han tyvärr över hela kroppen för att han skulle envisas med att vara kvar så länge inne i magen. Överburna bebisar blir lätt torra å ömsar skinn, så det gäller att smörja å bada med mycket olja.


Å detta igår i hans favoritställning hos sin mamma! Det är mys på hög nivå!

Rutiner

Nu har han legat å sovit en timme i sin vagn så jag hunnit få undan lite tvätt å gå på toa. Inte lätt att få ihop allt å man glömmer väldigt fort alla rutiner å hur det är att ha en liten. Bara det här med att synka mat till mig å mat till liten. Så fort jag ska äta ska givetvis han oxå äta...hihi. Men det kommer. Han är ju bara en vecka idag å det är en vecka sedan vi kom hem från förlossningen så det får vara lite rörigt.

Att vara tre barnsmamma är ett heltidsjobb, tur jag har hjälpsamma barn nu när Samuel är borta. Han åkte imorse å lämnade Lisa till sin mamma å sen ska han städa det sista i huset..så skönt det ska bli att vara av med Strömstadboendet för alltid!!

Nä nu får jag nog väcka den lille om vi ska hinna ut på en promenad innan det blir mörkt! Vår första promenad...ska bli så skönt att kunna börja med det dagligen å få undan alla kilon! Har redan tappat alla de 7 kg jag gick upp i graviditeten plus 1,5 kg till!!! Har ju som mål att vara av med alla mina överviktskilon innan sommaren å det är minst 15 kg jag måste ner. Men det får ta den tiden det tar för jag ska inte banta!

Nu vaknade han av sig själv å låter hungrig..så bye så länge!!

Dolly Parton look-a-like

Jag fortsätter att tacka alla ni som kikar in här å säger Grattis =)

Nyår va jätte mysig å allt va lugnt, även för lillebror som inte behövde vara hungrig längre...så skönt!
Fast idag ser jag ut som Dolly Parton med välfyllda mjölkmaskiner, inte så skönt men det får man stå ut med tills Lion bestämt vilken mängd han ska ha i sig å hur ofta han vill äta. Som det är nu så somnar han efter 5 minuter vid ena bröstet, så mat finns det =)

Alla vill besöka oss nu och jag vet inte hur man ska göra med det. Man vill ju visa upp sin skatt å sen låta alla som vill se honom men man är ju totalt slut efter ett besök. Idag har min bror å hans fru varit här å det va super mysigt å alldeles för kort besök men jag blir lite trött. Å imorgon kommer Lions farmor å farfar å ena moster, så helgen blir full av folk. Men sedan får det nog vara bra för ett par dagar, annars är risken stor att jag somnar stående.

Jag hoppas på att hinna med en förlossningsberättelse snart med innan man glömmer små detaljer. Men inte idag för nu ska vi ha lite mys med alla barnen å godis i massor å film...undrar hur lång tid jag orkar hålla mig vaken??

God fortsättning på det nya året mina vänner å läsare!


Bara några minuter gammal Lion!