RSS 2.0

Tiden går fort

Igår firade vi 6-månaders dag jag å min älskade pojkvän! Fattar inte hur fort tiden går, men det känns bättre än någonsin! Hade aldrig trott att jag skulle träffa mitt livs kärlek vid 32 års ålder och att det skulle vara HAN!! Jag är världens lyckligaste kvinna och varje dag med honom känns helt underbar!

Nu sitter jag och försöker få ihop mitt cv och ska skicka iväg det så får vi se vad det kan ge. Har redan varit effektiv och ringt diverse samtal och sedan har jag diskat, hehe. Till helgen bär det av till Lidköping för att tömma lägenheten på allt och skrubba varje vrå med tops....Så det innebär att jag inte kommer blogga fören på söndag kväll igen, tyvärr.

Mitt paket från Nelly har fortfarande inte kommit...suck, jag som vill ha min väska!! Men den som väntar på något gott.....

tredje dagen

Tredje dagen av detox å kroppen känns helt utpumpad på all energi, den är helt slut med andra ord! Minsta lilla sak jag gör får hjärtat att rusa, men ger jag upp nu?? Nääääääääääääää....inte när jag har bestämt mig. Har ju vissa saker jag ser fram emot när jag tappat alla kilon jag vill bli av med! Ska ta en bild på mina goda drycker sedan så ni får se hur gott det är, hahaha!



Proteinpulver med chokladsmak! Mucosatabletter mot matsmältningen, grönt te extrakt i kapselform
och Detox pulver man blandar med 3 dl vatten, ser ut som grus å smakar inte gott! För att inte tala om priset, ca 800:-

Minne som en guldfisk

Nu är jag inne på min andra dag med Detox å proteinpulver. Det enda jag ska äta under dessa dessa dagar är grönsaker och möjligen färsk frukt, annars ska jag bara inta flytande. Tycker faktiskt att det går lättare än jag trodde men jag är lite trött. Tvingade mig upp klockan 05 imorse för att hinna ta en snabb stavpromenad innan min älskade åkte till jobbet, å det va inte mänskligt men va gör man inte för att komma ner i vikt å för att må bättre!!!

Nu ska jag å Izan snart spela memory, hur kan det vara så svårt att vinna över en 5-åring??

Magsjukan börjar bli återkommande här

Sent igår kväll hördes ett hostande från tjejernas rum å sen kom floden....så då va det magsjuka i familjen igen! Det värsta va att det va min dotters tur å hon sover överst i våningsängen, under sover Lisa och hennes säng är bredare. Izabelle böjde sig över kanten och jag hann inte hämta hinken. Behöver jag säga mer?? Jag håller fortfarande på att tvätta......

Detox

Imorgon blir det ett besök till närmaste hälsobutik för att införskaffa ett detox-kit. Har länge kännt att jag behöver genomgå en fullkomlig rensning av min kropp men lusten att göra det har inte funnits alls utan man har bara blundat för att göra det. Men nu är det ett faktum, jag behöver verkligen provat det eftersom inget annat hjälpt. Har idag tagit en smaskig proteindrink bestående av proteinpulver, hallon, vatten och linfröolja....jättegott.....INTE, men det känns nyttigt så jag lever på det.

Någon som provat Detox?

Jag tycker inte om BWO

Med risk för att få halva Sverige emot mig måste jag säga att BWO SUCKS!!!! Är så trött på att se denna trio som tror att det är Halloween året runt! Deras låtar blir bara sämre å sämre, hoppas de inte ställer upp mer nu!!
Annars va melodifestivalen skit tråkig denna gång. Men det är vad jag tycker och så skönt att veta att man har rätt att tycka vad man vill i detta landet!!! Men Molly är söt å kan nog gå långt om hon inte blir haffad av något dansband!

Mischa Barton inspirerad

Har letat länge efter en väska å nu har jag hittat den! Så supernice att det snart behövs en kopp under hakan för samla upp mitt dreggel, haha!


Finns på Nelly å priset är 999:-, dyrt men värt varje krona!!!

Pulkadags i snöstorm

Värsta snöovädret här å Lisa SKA ut å åka pulka....eller pulka är ju synd å säga, värsta vrålåket har hon fått med plats för två å broms, ratt å mugghållare!!! Snygg va??




Hur gick det sen?

Inga koffeintabletter behövdes utan bägge höll sig vakna till sent...hehe! En perfekt kväll som vi njöt av för fullt! Eftersom vi hade barn på alla hjärtans dag och har barn på våran 6 månaders dag som är på tisdag så firade vi igår istället med oxfilé å vin, det va såååå mysigt! Å maten blev helt fantastisk....jag är rätt bra på det där, hahaha!!



Oxfilé med ugnsbakade tomater fyllda med västerbottenost, kantarell och portabellosås med smak av timjan, honung och mangobalsamico.



Som serverades med en saftig potatisgratäng! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm



Till efterrätt en fruktsallad av cantaloupemelon, granatäpple och kiwi med vaniljglass och vit blockchoklad.

Så här glad å nöjd va min älskling!!!

Sista barnlediga kväll på länge

Igår va första barnlediga kväll på lång tid och då vill det till att man tar till vara på tiden. Älsklingen överaskade med en god middag ute på restaurang å sen bar det hem till en riktig myskväll....Vi skulle se film å mysa hela kvällen, bara jag å han! Men tjiii fick jag för älsklingen somnade innan jag hunnit blinka, haha. Den stackaren va helt slut efter tre dagars kurs och tidiga mornar. Så det va min myskväll.

Men ikväll har han lovat att hålla sig vaken....får se hur det blir med det, men jag är positiv, haha! Koffeintabletter finns att köpa på apoteket, så det är bara att mala ner i hans vin, moahaha! Kanske hans tur att höra mig snarka.....

Underbara blommor

Jag ÄLSKAR tulpaner å denna underbara bukett fick jag från min älskade på alla hjärtans dag!! Kan inte se mig mätt på den, hihi. Å de kommer små bebistulpaner bland bladen oxå.........








Mera snö...

Morning!!!
Sitter här med en kopp kaffe å försöker vakna till, lite seg idag men det ska väl snabbt ändra sig med en 5-åring som har sett att det snöar ute, hihi! Blir så trött på mig själv bara att jag glömt mina vinterkläder varje gång jag varit i Lidköping, men jag får väl ut å frysa häcken av mig, bara för att göra henne glad!

Vad ska ni hitta på idag då??

Pedanter

Vi hade en mysig alla hjärtans dag med god mat givetvis och mycket mys!! En promenad hann vi med i den sköna solen och älsklingen fixade bilen så den blev skinande blank igen!
Lite roligt är det i våran familj. Vi har olika områden där vi är pedanter jag å min babe. Mitt område är KÖKET som är min stora passion, där SKA det vara skinande rent och nåde den som stökar till i MITT kök, haha! Älsklingen har bilen som sitt område....gissa om man fått onda ögat om man stökat till där....hehe.






Fisk är gott!

Gårdagen blev en mysig dag! Dels va jag ute å gick ca 8 km och sen gjorde jag en väldigt god middag på kvällen, hihi!

Köpte färsk fisk i fiskeboden å marinerade den i en påhittat marinad. Till det serverade jag sötpotatisklyftor och frästa morötter i vitlök....mmmmmm!

Marinad:

1 dl rapsolja
1 liten bit färsk ingefära (riven)
1/2 lime (saften)
Rosmarin
Havssalt
Svartpeppar

Pensla fisken med marinaden och låt den ligga i kylen minst 1 timma. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min (tills den inte är genomskinlig längre) och strö sedan lite pinjenötter ovanpå.
Servera med sötpotatis och morötter och om ni vill kan ni ha smält smör över fisken.

Jag använde Lyrtorsk, en lite köttigare torsk. Och till 2 vuxna och ett barn hade vi ca 600 gram fisk.

Promenad dags!

Solen skiner å det är dags att ta en promenad i det  vackra vädret! Älsklingen jobbar hemifrån idag å det gör det möjligt för stora mig att ta en skön promenad utan barn, hehe!

Sagan om diskmaskinen

Har stått å diskat alla disk som skulle diskats i diskmaskinen OM DEN INTE HADE GÅTT SÖNDER!!!!!!


Annars går bilen bra.......

En utmaning!

Har fått samma utmaning av två stycken, så jag får väl göra det då!!! Både Helena och Petra är tydligen väldigt nyfikna på mina kort, hihi!

Utmaningen är:

1. Öppna din fotomapp
2. Öppna 6:e mappen
3. Tag 6:e bilden
4. Publicera bilden på din blogg och skriv något om den
5. Utmana 6 andra att göra detsamma och länka till dem

Här är mitt bidrag!



Bildbevis på att Izan tycker om att fota sig själv...och göra en pose!!! Vet inte vem hon har kollat på, HAHAHAHA!!!!

Jag hoppas utmaningen att urmana andra. De som vill får gärna göra det dock!!

Ny blogg??

Funderar på att byta namn på bloggen och flytta den till annan adress....IGEN! Men den här bloggen starade jag när jag va singel å det känns som den tillhör det gamla livet. Men jag meddelar om jag får annat för mig, man vet aldrig med mig, hahaha!

Inget världsproblem

Idag är det inte Shrek som går om och om igen utan Kung Fu Panda....varför kan man inte kolla på en film en gång och sedan vänta ett tag tills nästa?? Izan har inga problem med att se samma film 711 gånger på rad, haha!

Å jag då? Jag sitter i soffan med laptopen i knät och kollar runt lite bland bloggar och dricker kaffe, hehe....min favorit plats! Önskar bara att jag hade somnat tidigare igår så jag hade hunnit ta en promenad innan min käre pojkvän drog till jobbet, men det är bara en önsketanke, jag får ta en promenad ikväll istället! Har ju en motionscykel MEN (som Tony Irving säger) man får så ont i arslet av den trots blöjbyxor och dubbelvikt filt som skydd, hahahaha!

Jaja....finns problem och det finns problem......

Lite träning kanske?

Idag är jag så uttråkad. Alla saker är gjorda i hemmet och jag har fått en skön promenad. Vad ska jag göra nu då?
Kollar runt på lite hus, men inget inkommet än som faller i smak å plånbok....
Får väl ta å träna lite då......suck!

Dags igen!

Nu är dagen i full gång! Izan kollar på Shrek för tusende gången, Älsklingen jobbar hemma tills bilen är klar, tvätthögen har växt igen och jag ska ut å gå! Kan det bli bättre, hahaha???

Flowers

Två vackra Orkidéer jag fotade hos min kära farmor!





                                                     Fotade med min Nikon D60

Väntans tider....

Då sitter man här å väntar på att darlingen ska komma hem.....

.....inte så allvarligt, bara bilen som ska in på service å han får en morgonpromenad!!!! Snart är det min tur, hihi!

Ljuvliga veckan har börjat

Hemma igen å allt har gått precis som det ska hitills. Måtte allt bara funka nu när föreningen ska godkänna de nya ägarna.....!!!!
Kan meddela att röda veckan nu infunnit sig igen så mitt humör är på topp (läs helt i botten) så skriv söta saker så jag blir glad, hahaha! Men en sak är positivt med röda veckan och det är att nu kan man skylla sitt hetsiga temprament på något, hehe!

Salladsdressing

Köpte denna för att få lite mera smak på salladen å för att den såg så smaskig ut! En balsamico som är smaksatt med MANGO!!! Jag älskade den. Smaken är lite syrlig och frän men oxå rund och lagom smak av mango! Helt klart värt att köpa om man vill ha lite smak på sin sallad. Priset är ca 45:- och finns i välsorterade matbutiker.

Någon som provat denna????

Ny vecka

Snart bär det av till Lidköping för att skriva kontraktet!!! Med delade känslor kommer jag skriva under. Ska bli så skönt att slippa bo på två ställen och att äntligen få bo tillsammans med min älskade på riktigt! Det som är tråkigt är givetvis att sälja ett hem man har byggt upp under några år. Men det ska gå bra, det vet jag!!! Å vi kommer hitta ett ännu bättre hem som jag kan få börja om med =)

Ska svara på lite kommentarer nu å ta en kopp kaffe!

Cult design

Ville bara visa er vad jag köpte häromdagen....börjar bli några Cult saker hos oss nu =)



Plötsligt händer det!

Tack för alla söta kommentarer jag har fått, hihi! Alltid lika kul att logga in å se att man har ex antal kommentarer som man får besvara! Fattar bara inte hur alla ni har hittat hit =)!
Nu börjar tiden ta slut för denna helg och mina föräldrar ska åka om ett tag. Det har varit så mysigt att ha dom här och det har varit en riktig gourmetmats helg, hehe.
Igår va vi å kollade på ett hus oxå som är till uthyrning men det blev inte den där WOW upplevelsen så vi hoppar nog det å kollar vidare. Usch va kräsen man har blivit med bostad och man vill ha hög standard på allt. Men jag är övertygad om att det finns det perfekta huset där ute till oss snart!





Kort å gott

Nu är alla mätta å belåtna efter brakfrullen a´la Fam W........Tror inte vi missade nått! Glömde givetvis att fota, men får göra det imöra istället.
Igår kväll bakade jag två smörgåstårtor från scratch t om bottnarna! Hoppas den blir god å saftig meddet slitet jag lagt ner! Bilder kommer ikväll!

Ska fortsätta att vila lite nu å samtidigt kolla lite bloggar!

Ha en jätte skön lördag!

Familjehotell

Som jag sagt kommer mina föräldrar hit i helgen och när jag tänkte efter så har de aldrig sovit över hos mig, någonsin! Vi har aldrig bott så långt ifrån varann så det har inte funnits anledning. Men nu är det ganska långt å det ska bli så mysigt att ha dem här! Ska iväg å handla maten som ska ätas ihelgen och det kommer bli riktiga hotellfrukostar och smaskiga middagar! Sen ska vi fira mig imorgon å då har jag tänkt att göra en smörgåstårta...mums!

Har tänkt att bädda rent överallt och lägga ut handdukar på sängen till dom oxå, hihi. Jag älskar att lyxa till det för andra! Å sen blir det lite hotellkänsla, hihi!

Nu har Inga tagit ledigt!

Färdig i hela kroppen efter denna dag! Vem behöver träna när det finns en trappa i huset. tror inte jag ljuger om jag säger att jag sprungit i den minst 100 gågner i den. Alltid är det nått man glömmer på någon av våningarna, hehe!

Har nyss ätit middag å det blev fisk idag med stekt potatis och dillsås....mums! Ska låta maten lägga sig lite innan jag antingen tar en promenad eller en cykeltur. Snön har smält lite under dagen å så har det frusit på lite nu så risken är stor att det är halt och jag har inga broddar, hehe. Visst är det bra när man kan hitta ursäkter till all träning!

Shoppade lite till Izan igår oxå å bilder kommer här!







Tur man inte behöver tvätta för hand!

Som jag sagt förut kommer min föräldrar med barnens kusin imorgon kväll å det betyder....

....4 vuxna å 4 barn i våran lilla 4:a......

Å det betyder att jag behöver varje ledig plats som finns, alltså måste jag tvätta den överfulla tvättkorgen så vi slipper trängas på EN toa allihop! Vi har två toaletter men den där nere fungerar som torkrum då det är typ 40 grader på den, hehe....

God morgon!

Idag vaknade jag faktiskt ganska tidigt eftersom klockan inte var mer än 09.10 och jag hade nog exakt sovit 7 timmar....inte illa! Men tyvärr för sent för att få en morgon promenad. Om jag ska ut å traska utan barn så måste jag göra det innan min älskling åker til jobbet och det är typ 07.15, men jag tar nya tag imorgon med det istället. Nu får jag ta en kvällspromenad istället å det kan oxå vara skönt!

Antar att många har massor av snö nu efter gårdagens snöoväder! Å de som är gladast är förstårs barnen. Vi som har barn är däremot inte lika lyckliga då man ska ta av å på halva garderoben plus att när de kommer in blöta så blir det kaos i halva huset, hehe. Alltid är det någon som kommer inspringandes genomblöt å snöig och är göööör kissenödig och bara ränner genom halva huset för att komma till toaletten och vad får man göra som mamma då??
Jo ta fram moppen och torka upp, helst utan gnäll, och lagom tills det är torrt kommer nästa unge rännande och är lika kissenödig.....det är så det är att vara förälder på vintern! Ett evigt torkande och påklädande och snoriga barn, men det har väl sin charm det med.....

Shopping

Jag har shoppat oxå fast igår, hihi....




En mysig dag!

Nu ska jag berätta! För ca tre dagar sedan gick jag in av en slump på denna tjejens blogg och fann att hon bodde alldeles i närheten av mig plus att hon gör naglar!!! Så  i tre dagar har vi kommenterat och igår kväll (läs natt) så chattade vi på FB å bestämde att vi va tvungna att träffas snart. Och eftersom bägge va lediga idag så gjorde vi slag i saken och träffades med våra döttrar som sällskap!
Det visade sig att vi hade nog en del gemensamt och det kändes som vi hade ett förflutet ihop...hmmm... Så lätt att prata med och humorn på min nivå! En riktigt mysig å go tjej!!  Å våra små tjejer lekte så bra ihop och flamsade, fast inte halvvägs så mkt som vi!

Denna dagen har varit jätte kul och jag hoppas vi träffas snart igen, kanske redan på söndag! Fast då vill jag vara inomhus Helena, hahaha!!!



Bråttom!

Måste ju skriva ett snabbt inlägg innan jag å Izabelle drar iväg på äventyr, hihi!!! Berättar sen vad vi har gjort...det kommer bli så KUL!!!!

Har sovit alldeles för länge idag eftersom jag inte kommer ut ur mina sovproblem, så jag blir väl tvungen att ta mina sömnpiller igen och se efter om det finns några piller mot dåligt humör dagen efter...hmmm....

Jaja, det löser sig sa han som sket i badkaret!!

Ha en trevlig dag för det ska vi ha!!!

Underbara Satinpåslakan!

Ikväll blir det lite shopping för min del på Nordby! Har fastnat för satinbäddset och lakan givetvis!!!! Det är så skönt att krypa ner i dessa underbara mjuka lakan och när de är nytvättade med ens favorit sköljmedel är det ännu bättre! Så jag ska kolla om det finns några fina lakan till oss och även köpa mera örngott, måste ha mer kuddar!!!

Visst är dessa snygga!





Dessa finns på Hemtex hemsida!

Snart en lägenhet fattigare

Idag är en super dag!!! Budgivningen på lägenheten blev klar igår å jag fick mer än jag trodde jag skulle få!!! Visst var jag glad igår men det är nog nu jag börjar fatta att den snart är borta. Vi ska skriva kontraktet på måndag och sen dröjer det max 3 veckor innan de nya ägarna kan flytta in....så det betyder lite pix för mig med tanke på att jag inte har någonstans att ställa mina saker än...kanske ska fjäska för mina föräldrar, hihi!
Till helgen blir vi fullt hus för då kommer mina föräldrar och barnens kusin hit plus våra egna 3 barn, hahaha!! Tur det finns plats för alla även om det inte är så stort! Men på lördag ska jag å min älskade kolla på ett hus till......som verkar väldigt bra!!!

Nu ska jag fortsätta att städa....NÄ, jag gör inget annat, hahaha!!!!

Ser jag i syne eller???

Nu skiner solen så jag å Izabelle passar på å tar en promenad i set sköna vädret! Kan säga att jag är sååå trött efter kort nattsömn å tidig morgon så jag hoppas solen piggar upp mina hängiga ögon...eller så får tändsticksasken göra nystta senare!

Ha en skön eftermiddag för det ska vi!!

Har ni hört??

En kvinna sågs vandra utmed Strömstads gator tidigt imorse iklädd svart jacka uppdragen över halva ansiktet, gröna byxor, ljusa skor och en mycket rosa mössa. Det såg ut som hon hade bråttom för stegen va nästan i löpartakt. Undrar va det var med henne?

Hmmm???

Just det....tillfällig sinnesförrvirring.....MEN DET VAR VÄLDIGT SKÖNT!!!!!!