RSS 2.0

Svängbart??

Har fortfarnde inte kommit ut, men sovit har jag! Känner att livet är på väg sakta men säkert (hoppas jag). Vi har haft en del motgångar det sista i den här familjen å nu vill jag bara ha lycka. Å särskilt den sista tiden när bebben ligger i magen.
Nu ska jag iaf tvätta tygerna jag köpte till babypåslakan å dyl så de inte färgar av sig på varann, ska jju ha två färgat!

Sen undrar jag vad är svängbart styre är på en barnvagn??? Ganska roligt att läsa annonser hur folk uttrycker sig....hahaha! Jag trodde att man kunde svänga med alla styren.... Tror hon menade vändbart.....

The heat is on!

Imorse när vi steg upp så vad det inte varmt härinne. Vi har försökt spara så länge det har gått på att sätta på värmen i huset eftersom det värms upp med golvvärme.
Inte den bästa förutsättningen när vi precis fått en inkomst mindre i månaden pga svinet (min fd chef). Men nu hade vi inget val för det var som att stiga in i en igloo, brrr....

Annars ska jag försöka ta mig ut idag å gå ner till stranden för att fota lite å mer för att få andas annan luft. Vet inte än om jag klarar att gå de 5 minuterna (det tar det i vanliga fall, men förmodligen 20 nu) men jag har det som mål iaf så får vi se vad ben å bäcken tycker om det!
 
Bebisen sparkar å lever om i magen och det är gott tecken på att h*n mår bra! Snart "bara" 10 veckor kvar....

När man inte vet

Det känns lite lättare idag, jag har börjat andas igen.
Men fortfarande gnager tomheten och ensamheten som trasiga kugghjul i hjärtat. Jag försöker tänka framåt men det är inte lätt när man inte vet vad man ska fokusera på. Jag blir så orolig att barnet ska ta skada av att känna sin mor vara ledsen och uppgiven hela tiden. Det räcker med att det finns 3 andra barn som redan känner av hur jag mår. 

Jag försöker att hitta något som jag vet har fått mig på andra tankar föut men utan resultat. Det känns som jag letar efter nål i en höstack.

...

Om ni undrar varför jag inte svarat på era kommentarer eller skrivit så mkt i helgen så är det för att jag inte alls mår bra just nu.
Saker har kommit ikapp mig och jag önskar jag bara kunde skaka av mig allt å bli den glada Petra igen. Men jag är väldigt ensam här. Jag kan inte bara ta bilen och åka någonstans eller ta en avkopplande promenad för att rensa tankarna eller åka till ett jobb för att få socialt liv. Allt det där har tagits ifrån mig. Jag har inga vänner utan de jag har runt mig häruppe i den här skithålan (rent ut sagt) är mina barn, min sambo och vårat barni magen.
Jag är rädd för att jag hamnat i ytterligare en depression och jag vill inte. Jag vill ju känna den där totala glädjen över vad jag har. Men det jag känner mest just nu är en tomhet som inte vill ge sig.
Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig och jag vill heller inte att folk ska komma med pekpinnar å leka psykologer. De som vet vad jag talar om vet hur man mår och vad man behöver.

Ville bara att ni skulle veta...Kalaspingla

Dottern är på kalas, sonen skatar  sambon tvättar bilen! Heeela huset för mig själv. Å jag ligger i sängen, för idag blir det inte många knop eftersom pensionären va på utflykt igår :)

Ska faktiskt passa på att ta en tupplur nu innan plikten kallar.


Hon ser så sammanbiten ut...


Men visst är det spännande med kalas!

Ännu ett Nordbybesök avklarat

Det var det. Dagens pensionärstur avklarad å alla är hemma och är sams =)  Fast nu är jag helt slut i kroppen å knoppen och orkar inte fota några saker, måste vila först för annars lär jag inte bli sen ikväll.

Liten i magen har kvällsgymnastik nu för fulla muggar å har börjat med konstiga rörelser där inne. Det känns som h*n darrar eller får kisserysningar. Förstår ni vad jag menar? Aldrig kännt så förut, fast å andra sidan är jag ju senil numera så att é....

Jag väljer Pest

Jobbigt rastlös jag är idag! Tänk om jag bara kunde hoppa in i duschen, sminka mig å käka frulle på mindre än 30 minuter för att sedan hoppa in i bilen å dra iväg till stan å gå där och strosa några timmar i lugn och ro UTAN kryckor och en grymtande sambo!

Men ser ni, där är bilden skev...

Det kommer ta mig minst 2 timmar innan jag kan vara iväg härifrån eftersom mitt tillstånd tar 3 gånger så lång tid. OCH jag är TVUNGEN att ta med mig min ointresserade, surande och SUCKANDE sambo för annars blir det inget stan för mig. Så den där mysiga lördagen är ett minne blott...

För att inte tala om hur snabb jag är på kryckorna...HAHAHA!!!!

Hurra för Polen!

Blev överlycklig när jag såg den här artikeln! Detta borde ALLA länder ta efter!! Kastrering när den är som bäst!

Vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Blocket.se

Varför ska det vara så nedrans svårt att hitta en barnvagn JAG vill ha (inte vi)??? Nu har VI (nu är det vi) bestämt att det blir en blocket-vagn men till vilket pris??  

Jaja...den som söker....

Pinsamt morsan!

Inatt har jag sålt ett extrasaltat Bregott paket för 100 spänn till ett par fyllegrabbar som var hungriga.
Efter det visade jag hela muttolinin för ett fullsatt Mc Donalds för jag va kissenödig och trodde jag var ensam (satte mig precis utanför alla stora fönster)
 och till min stora överaskning så kom Dr Derek Shepherd och Dr Mark Sloan gåendes mot mig med ett stort flin.

Gissa om jag ville sjunka genom jorden. Å inte för alla som satt inne på donken utan för dessa två hottisar!

Men jag hann inte stanna och prata med dem för jag hade bråttom till leksaksaffären där jag skulle köpa ett memoryspel, som jag skulle använda att bygga en motorbana av! För jag och någon (kommer inte ihåg vem) skulle köra tävling där med min nyinköpta gula Porsche!
Höggravid å allt...

Vrålhungrig!

Är så grymme hungrig  har beslutsångest om maten idag igen!  Vi började ju på gi-metoden i söndags och jag har ingen bok om detta å allt hittar man inte på nätet (måste införskaffa en bok)!
Jag försöker att få i mig lagom med kolhydrater men inte lätt när man typ aldrig är hungrig.

Överallt får man pekpinnar om att man MÅSTE äta massor av kolhydrater när man är på smällen. Men jag kollade detta med min BM i måndags å hon sa att det är viktigast under de första månaderna när hjärna å organ bildas å den sista månaden med tanke på förlossningen.

Så om jag ville köra gi utan en massa kolhydrater nu så var det helt ok. Jag bantar inte men måste hålla vikten nere så jag inte ökar 20 kg som jag gjort tidigare eftersom jag vägde typ 20 kg mer innan. Sen ska ju sambon ner i vikt så jag får sympatiäta med han, hehe!

Jag äter det jag känner för å på kvällarna kan det bli både 2 å 3 mackor med leverpastej på...mums!

Drak-tendenser

Här har det vart kaos på morgonen med ungar som missade bussen. En sur sambo som var tvungen att skjutsa dom till skolan (en i Skee å en i Strömstad) fast han inte hade tid å jag som blev helt knäckt  pga detta å mina gravidhormoner å värk! Kände för att bara dra ifrån allt å säga upp mig som mamma. Men så lätt är det inte utan man får ta motgångarna å bli starkare av dem.
Ah men tjena va lätt det är!
Blääää ibland vill man bara inte vara mamma å jag tror vi är fler som känner samma sak men väldigt få som vågar säga det!

Men nu när alla har åkt å jag ligger här i min ensamhet igen (och sambon som ringt och sagt förlåt) så har man glömt den där jobbiga stunden på morgonen...konstigt.  Eller har jag det???


Tror jag ska byta namn från Lyxmamman till Draken....
Vårat sovrum

Värsta magkrampen har jag idag å det är inte skönt. Fryser å har en varm å go vetekudde på magen å hinken brevid sängen ifall det händer en olycka. Hoppas ju att det bara är lite magknip å att det försvinner snart!

Gissa en som inte kan vara still under tiden heller...japp vilda bebben!
H*n sparkar å lever om därinne så det gör ju inte saken bättre, men skönt att känna att h*n mår bra iaf!

Å jag som skulle sy gardinerna idag...suck!
Men ni får kolla på resultatet från igår iaf!
Det fattas fortfarande sängbord, spjälsäng och barnhörna å lite annat smått å gott men det är en bra början iaf!

Jag är nöjd å det blev riktigt mysigt när det blev kvällen sen kan jag lova!

Före (KAOS)


EFTER


Barnarbete

Nu ska jag fixa lite i sovrummet tills mannen kommer hem...hoppas jag blir färdig bara med min snigelfart!
Men jag SKA orka detta idag, är envis som en åsna!
Under tiden jag fixar här (ja jag är alltid i sovrummet) så ska jag sätta prinsessan i arbete, hon ska dammsuga, hehe!!! Fast hon brukar vilja hjälpa till så jag hoppas det inte blir gnäll.
Värre är det när man ber sonen om något...då gnälls det minsann. Undrar om man själv va sån som tonåring? Hur som så dör de inte av att hjälpa till i hemmet utan bara utvecklande!
Han ska iaf plocka in och ur i diskmaskinen å hänga tvätt när han kommer hem å så har han fått en "fast tjänst" som förste toalettrengörare!

Är det det här som kallas barnarbete?

En helt vanlig morgon med andra ord!

God morgon!

Nu njuter jag av en varm kopp te på denna kalla höstmorgon! Usch va det blåser å regnar ute å mörk är det med...känns inte alls mysigt längre. Men så är det en typiskt Sverige-höst-dag med.

Min son vaknade å skrek rakt ut att han hade såå ont i ryggen, men se du den går inte mamma på när jag vet att han lagt sig sent å vill bara ha sovmorgon, så upp med ungen å det va inge fel på han...hmm... Varför ska tonåringar vara sådana, för jag antar att jag inte är ensam om att ha det problemet.
Låter som jag är värsta saddo-morsan men jag vet ju att får han bara sova ett par timmar till så är allt som vanligt igen å han ska surfa på nätet å träffa polare fast han vart hemma å varit "sjuk". När han är sjuk på riktigt (vilket sällan händer eftersom immunförsvaret är på topp) så är han en helt annan grabb (ynklig som män är när de är sjuka), hahahaha!!!

Jaja dottern va iaf på ett strålande humör som hon brukar å jag pälsade på henne ordentligt eftersom vädret va så otrevligt...hon ser inte så glad ut här dock eftersom jag va tvungen att ha ett foto innan språngmarshen till bussen!!!
Nu ska det läsas lite bloggar innan jag tar tag i dagen!

KRAM


Mitt husdjur

Samuels dotter väckte mig 05.38 imorse å jag kunde inte somna om...Grrr! Så det fick bli lite läsning tills det va dags att väcka mina kids (lillen i magen vaknade samma som jag å höll låda)!! Å nu när alla åkt till skola, dagis å jobb så tänkte jag visa er vad jag läser just nu å fotade å...döm av min förvåning vad som uppenbarade sig när jag förstorade kortet...
Husdjuret is still alive...än så länge....


Summan av kardemumman

Jääsp va trött jag är idag :)
Blir inte mkt gjort men det är ju söndag å då ska man vila, hehe! fick ju min dos av socialt liv igår så jag är nöjd å det gör inget om jag kommer vara liggandes hela dagen. Ska försöka fixa att åka med å hämta hem min prinsessa som jag längtar massor efter trots att hon bara varit borta sedan i fredags kväll!

Just det...va inne en snabbis på babyproffsen å kolla in barnvagnar igen ( för 1000:onde gången) å har hittat en ny favorit, hehe! Men 8000:- för en barnvagn ÄR mkt pengar om man inte ska ha tre på rad nu (å det hade vi inte tänkt) så det blir nog begagnad vagn iaf. Men man får väl putsa på vagnen lite extra så den ser ny ut ;)

Fast det blev ingen vagn igår men det blev det här å allt är från Lindex!

Bebisens kläder:


Izabelles kläder:Pensionärsturen avklarad!

Lite babykläder, Rasmuskläder, Izabellekläder å 11 kassar mat senare....

Är helt färdig nu å allt tar sån tid när jag ska snigla mig fram bland tusen norrmänn som ska shoppa just när jag ska ut, haha! Men det är värt allt, att få komma ut några timmar å sen få ligga en hel dag efteråt.
Skojjade med älskade när vi va på väg hem att jag är som pensionärerna! Är instängd lång tid å blir överlycklig av en liten åktur i bilen :)
Fast det är ju så, lite shopping är lycka för mig eller liten tur i bilen. Spelar ingen roll om jag skulle shoppa en Dior klänning eller en kålrot, bara jag får komma ut och känna mig normal!

Vad jag shoppade får ni bildbevis på imorgon för nu ska här ätas en hel gris!!!!!


Kram Kram

Lycka till alla i skogen!

Idag vill jag uuuut! Å jag ska ut om jag så ska åla mig fram....Nädå, så farligt är det inte idag men smärtan håller i sig stadigt (inte stor förändring här inte) men jag har ju mina pills å kryckor, så lyckan är TOTAL!!!!

Lillknorten ligger som vanligt å buffar å knuffar inne i magen å ibland blir det så hårt att man rycker till, väldigt vassa hälar har den lille skrutten! Fast jag förstår han fullt ut, det börjar bli vääldigt trångt därinne nu!

Nu ska jag leta efter lite goda GI-recept för vi ska börja käka med det som riktlinje (jag ska ju äta kolhydrater då)! Mannen är nog lite avundsjuk på mig tror jag som slipper hålla mig undan potatis, ris å pasta, hehe! Han å andra sidan kommer gå ner i vikt å det kommer inte jag eftersom banta å bebis i magen inte hör ihop! Så jag vet inte varför han skulle vara avundsjuk egentligen???

Jaja...nog om det! Nu en kopp te å smörgås med ost på!

Bebisshopping!

Lite har det shoppats till bebisen men mer ska det bli!
Detta är inköpt på Kappahl (tycker inte om att göra reklam för dem just nu) men måste ju skriva ut vartifrån kläderna kommer!
 
Nä, nu är jag senil!!! Bodysarna är från KappAhl och byxorna är från LINDEX, hahaha!!! Va skönt att jag inte bara har kläder från K.....

Längtar ut...

Go mörra i etern!

Har sovit väldigt gott inatt men vaknade tyvärr med värsta värken i höft å ben så det blir till att vila massor idag å förhoppningsvis kan jag röra lite på mig ikväll! Jag som hade stora planer på att åka med å lämna Izabelle idag å kolla på barnvagn....igen....Men det sket sig rejält!

Annars är det helt underbart höstväder ute idag med å jag önskar verkligen jag kunde ta en lång å skön promenad å inandas skogsdoften å den friska lantbrisen (kanske inte koskitslukten), men jag gör det i drömmen istället, hihi!

Ska forsätta ändra lite i bloggen med fast först en titt in till  er!!

Tack för alla uppmuntrande kommenterar!

Kram

Ny design

Sorry men va tvungen att lägga in lösenord medans jag grejade lite så ni slapp se den största röran, haha!

Men nu börjar det ta form fast det är ju lite småpill kvar som sagt...

Först MÅSTE jag ha mat, har knappt ätit idag för alla koder hit å dit å krångel!

Vad tycker ni?? Ris som ros...

Piggelin!

God morgon!

Äntligen så gjorde jag min design igår men nu kommer det trixia in när alla mått å snitt å koder hit å dit ska pillas in i bloggen med! Så det kan ta sin lilla tid under dagen...

Hittade detta kortet å vet inte om jag visat det förut, men shit the same! Nu är den iaf omgjord lite, mamma har lekt så här tidigt på morgonen...hihi! Tipset hittade jag hos Elin å är enkelt men lite roligt! Hon by the way är rääät duktig (som det sägs i skaraborg)!!

Önskar er alla en underbar dag så höres vi lite senare!

Moahaha!

Nu brummar det så mysigt utifrån...älsklingen klipper gräset som är en meter högt! Han ville så gärna gå ut å klippa det å verkligen hoppade högt när jag frågade snällt (läs tvingade) han att göra det.
   Börjar bli lite pinsamt att kika ut ur dörren nu, inte för att jag är ute så ofta längre men ändå, hahaha!
Nu gör han lite nytta iaf sådär innan han ska kolla på fotbollen (å förstöra en tv-kväll för mig)!!!

Ska bara....

Jag skulle ju göra design till bloggen...inte fastna med annat!! Fast hittills har jag lärt mig 5 saker i photoshop idag!

Göra enkel ram

Spela in action

Ladda in action

Göra ett action

Jämna ut kantlinjerna på formerna


Å sen har jag druckit 3 koppar te så toalettbesök blir det idag!Härlig morgon!

Denna morgon har jag faktiskt varit lite piggare i ben å rygg å bäcken så då har jag passat på att rensa lite i köksskåpen å även skurat alla bänkar så nu är det fint där igen! Jag är en liten pedant å min käre sambo är inte lika mkt pendant så vi har fått kompromissa å mötts någorlunda på halva vägen (JAG har fått blunda)!!!
Så är man sängliggandes å inte kan röra sig så blir jag lycklig av minsta lilla halvtimme jag kan få där jag kan fixa lite i hemmet!
Men nu ska jag vila...en stund iaf ;)

Här har ni en bild på mina fina goda färska örter! (Basilika å timjan)

Matklockan ringde för längesen!

Har nu fastnat i photoshop igen...det är ju såå kul! Å ju mer man kollar runt på andra sidor desto mer hittar man. Fast nu skulle jag behöva en liten matpaus, så bebisen å jag får i oss lite näring å energi till att fortsätta ligga å vila, hahaha!
Känner mig verkligen skrutti när jag bara ligger i sängen, soffan eller på lufmadrassen. Men det är så mitt liv ser ut nu.....TACK för att jag har en laptop!!!


Mårning stoff

Att vakna utvilad är synd å säga men jag är vaken å ska ta mig en stor kopp te! Det är så skönt att inte höra bråkandes ungar, så bara det får mig att bli le =))

Har laddat hem en hög med brushes å fonts till mitt photoshop så nu är det bara att börja skapa...


...men först en STOOR kopp te!

Natti tratti

Nu borde jag verkligen sova, synd att jag inte är så trött än bara! Sviterna man får ta när man sover i omgångar på dagen. Blir ju så trött av medicinen å att blodvärdet inte stigit än.
Jag har fått ett husdjur oxå..ett flugfä som inte vill ge sig. Å är det nått jag inte tycker om så är det slöa äckliga flugor som försvinner lagom tills man får fram smällan och kommer fram när man gett upp hoppet å lagt den åt sidan...Grrrr! Men imorgon ska jag ta den rackarn!

Sov så gott!

Något nytt snart

Nu är det väl ändå dags för en ny fräsch design eller?? Har tröttnat på min så länge nu men har inte haft tid å göra nått åt den, men nu kan jag knappast skylla på tiden längre...HAHAHAHA!!

Får se om det dyker upp nått roligt i dagarna....

Hittad

Hon är hemma nu...å en upprörd å orolig mamma fick hon till mötes!
Hon hade följt sina kompisar upp till deras fritids (jättesnällt) men det gör hon nog aldrig mer utan att jag vet nått (hoppas jag)!!!

Usch va orolig jag blev... å nu jätte trött!

Borta?

Tack för era söta kommentarer. Det värmer i värken!

Tyckte precis jag hörde min dotter utanför fönstret (hon ska ha kommit med bussen nu) men nu är det dödstyst utanför...undrar om hon glömt komma in å säga hej innan hon drog till en kompis?? Orolig blir jag iaf....å inte kan jag gå å kika vart hon är....

Pest eller kolera?

Mera gnäll...men nu har jag så ont igen. Om ni visste hur kul det är att behvöva be om hjälp hela tiden! Samuel frågade mig förut om mitt promenerande i affärer igår va värt värken idag. Tja, va svarar man på det? Jag snyftar fram ett både och. För jaa, jag fick lite socialt igår å lycka över funna saker. Nej för att jag idag knappt kan röra mig.

Nu har jag tagit ännu mer smärtstillande och hoppas på en natt med sömn å en morgon med lite mer energi å rörelse!

Sov gott!

Old memories

Hittade ett gammalt kort på moi and the little princess....Fy vad jag saknar mitt långa hår å min smalare kropp!Å ett där Izan försöker se cool ut eller nått, hahaha! Hon har fotat sig själv...

Åsnan Petra

Hmmm....God middag!

Vet att det är sent å jag sov tills för en timme sen. Men nu har jag iaf börjat med mina järntabletter så jag hoppas jag kommer bli lite piggare.
Mina ärenden i affärer har satt sina spår i min kropp så nu är jag tillbaka på heltid i sängen :( :(
Känns inte bra alls men så kan det gå när man är envis som en åsna!

Igår fick älsklingen äntligen ihop våran säng som saknat skruvar i 4 månader, å det blev ett helt annat sovrum! Nu saknar jag bara lite hyllor å lampor å tavlor på väggen å ett par fina gardiner. Men det där med gardiner verkar omöjligt att hitta. Har man en bid i skallen så måste man ha det så. Jag får helt enkelt fortsätta leta på nätet...

Nu ska jag vidare till minbebis.com som är en stor favorit!!! Hörs senare...tjing tjing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skålen!

Med denna skål önskar jag er en trevlig kväll å natt!


Shop til U drop...

Äntligen hittade jag lite av det jag sökte i tygväg, på Panduro av alla ställen! Så nu ska det sys spjälskydd, påslakan och örngott till bebben. Och i tygaffären hittade jag svart fleece å en liten bit fuskpäls (anpassad för bebisar) som jag ska sy en overall med lite coola detaljer på! Självklart får ni se när det är klart, men det kommer nog ta sin lilla tid med tanke på mitt tillstånd just nu! Tur jag har 3 månader på mig, hahaha! 

Sen blev det även en blöjhink (slipper stanken av äckliga blöjor) å den va det erbjudande på så kunde inte låta bli! Ord. pris 399:- Nu 129:-!!!!!
När vi skulle gå ut ur butiken så tittade en underbart fulsöt liten mjukiselefant på mig å skrek att den ville vara bebisens vän, så det va bara att ta fram kortet igen...hihi! Det finn inget mer underbart än att shoppa till barnen å framförallt bebisen nu =)


Tyget till spjälskyddet å påslakan. Hur det kommer se ut är hemligt
än så länge!


Nu slipper vi bajsdoften!


Overalltygerna....spännande!

Å så....

Lååång sovmorgon

Jösses, klockan är ju snart tolv å jag har snarktat gott! Måste köpa mina järntabletter idag så man får lite ordning på sovningen!

Igår åkte vi en sväng till Nordby för att handla lite (läs godis) och det va skönt att komma ut blande lite folk. Men fy va ont det gör att gå sådär. Tur jag hade kryckorna med mig, annars hade jag inte orkat mer än 5 meter. Fast nu orkade jag inte så mkt heller för den delen. Å hoppas att kroppen inte får lida av det idag bara.

Gjorde ett snabbt (snigelparaden) besök på Hemtex men där fanns inget som föll mig i smaken. Så nu hoppas jag på mer tur i den lokala tygaffären om en stund. Måste ha nått att göra när jag käner mig lite bättre!

Vad ska ni hitta på idag?
Lägg märke till den sexiga klädkombinationen =))

Heminredning <3

Livsfarligt att surfa runt på sidor som innehåller heminredning! Jag har inte haft någon vidare lust att fixa i hemmet sen vi flyttade hit pga idioten vi hyr av. Men nu känner jag att lusten är på väg tillbaka. Vi är ju liksom tvugna att bo här ett tag till så. Bara ett problem...jag kan inte för värken! Men jag tänker trotsa den idag å kolla på lite tyger åtminstone. Det ska jag orka!

Vardagsbekymmer

Tjafs om vem som ska få kolla på tv nu. Det står mellan Gerald Mc Boing Boing vs Förlossningskliniken!
Vem vinner?? Å vilket är viktigast??

Jag har kontrollen, hahaha

1-0 till Mamma

Vecka 27

Idag går jag in i vecka 27!

Bebisen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt. Barnets vikt är ca 1 kg och längden ca 30 cm!

Mamman:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Hade ju tänkt att lägga in en egen magbild här men får se om jag fixar det under dagen.

Jag tävlar!

Å va jag vill vinna detta!!

"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"

Är ju aldrig med i någon tävling men hittade den här å den skulle ju passa bebisen så bra i vinter...

tidsfördriv

Vill inte ligga ned mer så nu staplar jag ut till toan å tar en dusch! Rastlösheten har spridit sig i hela kroppen så en dusch kanske kan få den att rygga tillbaka?

Gosigt

Bebisen har lärt sig något nytt i magen nu =) Han tar spjärn mot min mage å förflyttar sig...inte skönt men ändå så mysigt att känna hur han lever om därinne! Man nu oxå känna om det är en liten fot å om han lever om riktigt mycket därinne så får han hicka, haha...sån buse! Jaa, ja säger han om bebisen för det är ju det vi tror och magkänslan säger pojke, hihi!

När jag väntade Rasmus så hette han Rasmus hela tiden i magen för det kändes som en liten kille därinne, å jag hade ju rätt! Å likadant med Izan, fast namnet va olika men jag tyckte det kändes som en tjej å ut kom en liten tös!
Jag blir lika glad för vad det blir, bara bebisen mår bra!

Kycklinggryta m Bulgur

Middagstips igen! Detta måste provas, var såå gott! Kanske inte det magraste alternativet men GOTT!!blaj blaj

Tänkte försöka orka fixa middag idag, men har total idétorka. Surfar runt å letar men inget som faller en gravid kvinna i smaken...Jag får fortsätta att leta!
Ute skiner solen å det är så där höstigt varmt så idag hade det varit perfekt för en tur i skogen å leta guld, men jag ligger där jag ligger å drömmer om hur mkt jag har hittat å hur goda de smakar...mmmmm!

Morgongnäll

Kidsen ivägskickade till skolan å mannen ska jobba hemifrån idag. Envis som jag är så måste jag bara fixa något på morgonen. Så jag startade en tvättmaskin å rensade lite på bänken där all tvätt viks å stannar.
Vanligtvis tar detta max 15 min men för mig (för att ni ska förstå hur smärtan påverkar mig) tog det idag...45 minuter! Wow, vilken raket jag är!
Men nu värker benet lite så det blir väl till att ligga några timmar tills jag kan röra mig igen! Så här är det varje dag, eller varje dag sedan jag INTE behövde ligga 24/7.
Hoppas verkligen de här 3 månaderna tills bebben tittar ut går fort nu.

Kanske skulle be min syssling om min shoe box (sex and the city), det gör iaf dagarna lite roligare!

Sista för idag

Våran middag idag som visserligen blev lite sen men väldigt god! Receptet är till 4 personer. Servera med ostsmörgås.
Med detta säger jag Natti Natti!


Idol 2009 är nära...

Måste bara kolla på Idol ikväll som har premiär! Är ett uttjatat program men ack så roligt å kolla på alla som gör bort sig! Å givetvis på alla duktiga som finns ute i Sverige! Sen är ju juryn en upplevelse bara det med sina elaka kommentarer!

Ska ni kolla??100 dagar kvar!!!!!Bebisen:
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

Mamman:
När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Mina tankar: 
Foglossning å ischias är inte kul å sängliggandes är jag! Bebisen sparkar för fullt därinne som vanligt å nu har jag svårt att ligga hur jag vill då bebisen bestämt kickar mig om det blir trångt. Endast 100 dagar är det kvar idag å förlossningen närmar sig, den ser jag fram emot! Min starka craving är fortfarande leverpastejmacka med saltgurka! Min halsbränna har för tillfället försvunnit å det är skönt!
Jag har nu gått upp 5 kg sammanlagt. Skulle nog varit mer om jag inte varit överviktig innan, men jag är glad att jag inte ökat så mkt å hoppas det håller isig så får då har jag lättare att gå ned i vikt senare!

Kläder å tonåring

Nu har jag beställt hem lite kläder till kidsen, det känns skönt! Men till sonen är det inte lätt att hitta kläder som faller han i smaken med tanke på att han är 13 å väldigt gärna vill ha märkeskläder för flera tusen.
Har inte riktigt ekonomi just nu å ge han ett par jeans för 1500 spänn, när det är så mkt mer han behöver.
Han flyttade ju hit för en månad sen å hade typ inga kläder med sig för hans pappa har inte haft koll på det. Så panikslagen mamma fick handla så han åtminstone hade några ombyten. Men fortfarande ekar det i hans garderob. Vad gör man?
Vill ju inte att han ska ha kläder som han blir mobbad för å vill heller inte köpa ett par jeans för så mkt när jag vet att han skulle få 2 par jeans å minst 4 tröjor för samma pengar! Vojne vojne...tonårstiden har precis börjat å redan bekymmer....suck!


(bilden är g

Inte roligt

Tack för att ni kommenterar, det känns lite roligare nu i vardagen med ont ont ONT!

Idag har det varit en riktigt jobbig dag med en massa tårar å gnäll å nära att ge upp! Tårarna har runnit oftare än jag kissat ( å det vill inte säga lite det). Skulle till barnmorskan idag för första gången på riktigt å jag hade sett fram emot det eftersom den förra tiden glömdes sägas till mig :(
Här i Strömstad är det barnmorsekbrist för till fället så många tider finns inte att få. Men iaf så fick jag en tid idag kl 16.00 å va jag längtade efter att få höra bebisens hjärta för första gången!
Väl där kl16 å fick sitta vänta men ingen kom å hämtade mig. När kl va kvart över gick jag å frågade någon vad som händer å fick till svar att jag hade ingen tid nu. Då kände jag hur tårarna kom igen å den personen ringde till den andra mvc mottn å det var där jag hade tid! Hur skulle jag kunna veta att jag skulle dit när jag hade ringt till den jag va på å hade fått tid där??
Så 16.45 kom jag in, fast då va jag väldigt nära på att ge upp å gå hem å be alla dra åt skogen. Kan ju inte påstå att den här kommunen står högt i kurs hos mig just nu, vill bara härifrån!

Men vi fick lyssna på bebisen så det värmde lite i all depp just nu. Hjärtljuden fick jag aldrig veta utan bara att enligt skrock är det en liten pojke!

Hoppas dagen imorgon bjussar på mer positivitet!

Nattagöra

Tjena mitt i natten!

Har nästan precis kommit hem från släkten å ungarna nanar gott å jag bara måste skriva några rader innan de små blå faller ihop!
Allt har gått bättre än jag trodde med resan å jag ångrar inte en sekund att jag valde att åka med! Kommer säkert vara lite stel ett par dagar nu men det är värt allting. Behövde komma iväg för att få lite familjetid med både Samuels å min familj (hann stanna ett par timmar där på söndagsmiddag)!
Skriver mer imorgon, men nu vet ni varför det varit lite tyst från mig i helgen!

plööss å kräm

Lång färd!

God morgon bloggen!
Håller på å packar lite kläder för vi ska åka långt idag! Har ju vilat massor sen läkarbesköket å jag får ta med många kuddar att ombona bilstolen å mig med, å givetvis smärtlindrande i mängder (nä jag ska inte ta mer än jag får). Jag hoppas verkligen jag orkar med det här nu för jag vill ju följa med =) Men det märker ni ikväll vart jag skriver mitt inlägg ifrån, hehe.

Annars är allt lite lugnare idag tror jag, vågar inte känna efter faktiskt...

Jo just det, fick ett brev igår från min chef (jag är fortfarande anställd) där hon skrev att jag skulle komma tillbaka med nycklar så fort jag kunde. Sen hade hon ändrat sig från att jag skulle få stanna september ut tills den 8 september istället. Nu är jag ju visserligen sjukskriven men ändå, så gör man INTE mot mig! Men hon har bevisat ytterligare en gång hur falsk hon är!

Nåja, nu ska vi inte reta upp oss om det utan nu väntar havregrynsgröten på mig!

Tjingeling å ha en fin dag!!

kram

Mitt hjärta

Inatt väckte prinsessan mig å hade en väldigt het panna, så det va bara till att bädda ner å ge alvedon å hoppas på att hon inte fått influensan. Hon blev helt förstörd av att hon va sjuk för idag skulle hon ju ha sin första riktiga gymnastiklektion i skolan å jag hade köpt fina kläder till henne!! Men är man sjuk så är man. Vi har myst idag istället å visst är hon lite trumpen men har accepterat läget, precis som sin mamma, hahaha!
Så här glad va hon igår innan febern...

Ännu en dag!

Då har man fått domen som sjukskriven igen :(
Är så trött på att vara sjukskiven å särskilt den här gången för jag måste vila å ligga till sängs så mkt det går...jätte kul för det finns ju så mkt att göra i sängen (förstå att det är ironi)! Men jag ska väl kunna hitta något positivt med det oxå om jag försöker riktigt noga.
Nu till helgen så ska alla fira svärfar som fyllde 60 igår å jag vill ju så gärna åka dit! Tyvärr är det 50 mil bort å jag är rädd att jag inte klarar bilfärden eftersom de 20 min in till läkaren idag fick ryggen att bli sämre. Men om jag nu vilar massor å inte envisas med att gå utan kryckor, å proppar i mig all medicin jag fått plus stesolid till bilfärden så kanske jag kan klara av det, jag vill ju!Ännu mera skit!

Nu känns det som jag bara gör inlägg som handlar om tråkigheter men tyvärr håller oturen i sig å jag vet snart inte på vilken ben jag ska stå på.
Pratade med försäkringskassan idag å fick bekräftat att eftersom jag inte hinner jobba 6 månader innan bebisen kommer å att jag mellan jag inte va sjukskriven å fick anställning (6 april-12 maj) inte skrev in mig på arbetsförmedlingen så straffas min familj av att jag de första 180 dagarna som mammaledig får garantipenning som innebär 180:-/dag minus skatt! Just nu känns det som jag håller på att ge upp. Hur ska vi kunna försörja alla barn som snart blir 4 stycken på en inkomst? Å med en boendesituation som inte kommer bli rolig i vinter med tanke på hur hög hyra vi har här å ett uppvärmningssystem på golvvärme. Det finns inga andra alternativ för oss heller då det är sån bostadsbrist i den här staden. Så hur man än vänder röven så är det skit...så känns det!

Hur ska man veta att man är tvungen att anmäla sig till arbetsförmedlingen när man sitter hemma å söker en massa jobb på egen hand? Har varit arbetslös en gång tidigare i mitt liv å då blev jag inskriven å sen gjordes inget mer. Jag är ju ändå tvungen att söka arbetena själv! Det här landet har ingen bra politik när det gäller arbetslösa eller sjukskrivna. Å ingen hjälp får man heller någonstans.

Förlåt för mitt negativa inlägg men jag mår skit just nu å önskar bara att nått positivt hände så jag fick skratta igen å känna lyckan att finnas till!