RSS 2.0

Dagens kloka

Om några dagar är det ett nytt år igen och miljoner människor lovar en massa hit och dit. Varför är det just den dagen som är den största löftesdagen? Det är väl lika viktigt att lova alla de andra dagarna oxå eller?
Jag har slutat med nyårslöften för det håller ett tag och sen är man tillbaka i samma spår iallafall, så det känns bara töntigt och sitta och lova saker som...Att man ska gå ner i vikt, Sluta äta godis eller Sluta röka.
Jag har redan slutat röka utan att lov någon det, inte ens mig själv! Å sluta äta godis vill jag inte...det är ju så GOTT! Men sen kommer vi till det där med att gå ner i vikt...hmmm?
Jag har nog provat alla bantningar som finns och det slutar på samma sätt. Man gå ner sina kilon genom att trappa ner på allt gott eller svälta sig själv genom att bara äta bananer en hel vecka, eller det värsta...soppor tills man spyr!
Så lycklig man blir när man ställer sig på vågen efter några dagars idiotbantning för att efter ett par veckor bli helt förstörd för att man gått upp allt igen och några extra kilon. Jag tillhör den kategorin som inte ens kan gå in i en mataffär utan att ökat 2 kilon, det ni! Så vad gör man då??

Jag och min sambo har ökat några underbara kärlekskilon och nu har vi väl kommit till insikt att dessa måste bort för våran hälsas skull. Men vi gör inget nyårslöfte utan allt har börjat idag. Motion och äta regelbundet och nyttigare är våran bot på kilona. Å sen för en gång skull i mitt liv ska jag minska på lång sikt och inte göra det klassiska tjejfelet....rasa 10 kg på två veckor! Jag ska heller INTE sätta upp si å så många kilon utan när det känns bra helt enkelt. Det är så lätt stirra sig blind på den där fettmätaren att vem som helst kan bli galen. Å eftersom jag har haft ätstörningar i halva mitt liv så är det extra viktigt att jag inte har ett ouppnåeligt mål utan realistiskt till min längd och min personlighet! 
Vi har ett datum långt fram i tiden då kärlekshandtagen ska vara borta och på vägen har vi satt upp lite morötter så vi sporrar varann...och jag kan ju säga att dessa morötter är riktigt lyxiga......SÅ NU KÖR VI!!!!!!

Kommentar från: Susanna

Va duktiga ni är!!!

Vi måste oxå ta tag i det där nu när det nya året snart börjar...

Kram Kram

2008-12-29 @ 18:00:40
Kommentar från: Sofie

Du har så rätt i det du skriver.. All denna bantningshysterin.. gå ner si och så många kilo på en vecka.. det är bara trams..

Ni är duktiga ni! :)

2008-12-29 @ 21:10:41
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se/
Kommentar från: Sofie

Du har så rätt i det du skriver.. All denna bantningshysterin.. gå ner si och så många kilo på en vecka.. det är bara trams..

Ni är duktiga ni! :)

2008-12-29 @ 21:10:42
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se/
Kommentar från: Lady Angel

Beror väl på hur man ser på löftena. I år gör jag så att jag skriver ett "kontrakt" med mig själv och lovar sådant som faktiskt är möjligt att genomföra.



Läs det här förresten: http://homoviator.bloggspace.se/837617/Always-Man-in-it/ jag skrattade så jag grät.

2008-12-29 @ 22:51:30
URL: http://ladyangel.blogg.se/
Kommentar från: pappa B

Hej lilla 2-barns mamman!!

Idag måste du hjälpa mig att slå rekord. Vill ha 100 unika innan året är slut. Kom upp i 96 igår men målet är 100. Promota mig lite är du gullig så jag grejar det under dagen.

kram

pappa B



2008-12-30 @ 01:27:25
URL: http://www.ojohan.blogspot.com
Kommentar från: Kattis

Godmorgon! Hoppas du haft en god natts sömn.

Här har det sovits som en stock. SÅååå skönt.

Ha en fin dag!

Kram

2008-12-30 @ 09:29:21
URL: http://kattis11.blogg.se/
Kommentar från: tess

Ja tycker ni gör helt rätt i att göra detta på lång sikt... man ska heller inte införa massa förbud även om man måste dra ner på det goda... man kan unna sig en dag i veckan å grejjen e ju att vi måste röra oss... minska på kolhydraterna ihop med socker å fett.



Men vi måste även acceptera oss själva som vi är men givetvis måste man tänka på hälsan...



Men strunta i vågen å MÄT de visar mycket mera än vad vågen gör. Men inte för ofta... en gång per vecka eller en gång per månad är väl bättre... då ser man kanske mera resultat som verkligen finns där än den där hysteriska vägningen. Träning ger ju inte lika mycket på vågen eftersom det väger mera med muskler men en fastare kropp med muskler e ju bra mycket finare än löst....



Önskar er lycka till



Tess

2008-12-30 @ 21:02:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Kommentar från: tess

Glömde en sak... GOTT NYTT ÅR!!! //Tess

2008-12-30 @ 21:02:28
URL: http://tess701.blogg.se/
Kommentar från: Tjoffan

HEJ du måste ju testa viktväktarna. Jag tycker detta funkar skitbra. men får lite press att visa upp att man klarar det och sen kan man ju äta och ska äta hela tiden. Jag har gått ner 9,6 på 15 veckor. Och man ska gå ner på lång sikt för att kroppen ska hinna med. Jag har nu 12-16 kilo kvar att gå ner till i maj.

2008-12-30 @ 22:13:01
URL: http://tjoffan.blogg.se/
Kommentar från: SagoElin

Helt rätt tänkt..Det där är ända sättet.. fråga mig. Jag vet Allt om det där. Haha. Lycka till gumman! ;)

2008-12-31 @ 10:59:59
URL: http://sagoelin.blogg.se/
Kommentar från: tess

Tackar,,, p god fortsättning på er // tess

2009-01-01 @ 14:42:50
URL: http://tess701.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Stamgäst?

Mail kanske? (bara jag som ser)

Vart hittar jag dig?

Lätta Hjärtat!

Trackback