RSS 2.0

Nana kudden!

Nu har jag fina naglar igen!! Men åhh så trött jag är, skulle kunna somna stående tror jag =)
Va hos underbara Helena å hennes lilla söta dotter! Tänk va tiden går fort när man har kul å vi pratar hela tiden å när amn åker därifrån så har man inte ens sagt hälften, haha! När vi åkte sa Izan att Ronja är hennes bästa vän, s¨å gullig hon är! Men fy va hon stank får,bääbää!!
Orkar som vanligt inte fota naglarna idag så de får ni nog se efter helgen eftersom vi åker tidigt imorgon , har ju en 8 timmars biltur inkl alla stopp framför oss!

Sov så gott å ha en underbara helg om vi inte hörs mer under helgen!!!


Visst är hon snygg i kortkort, klackskor å tusen blåmärken, hehe?!

Snart har vi huset!

Jaha, Valborg idag men vi ska inte göra nått utan bara ta det lugnt! Fast ikväll ska jag iväg å fixa naglarna så de är fina tills helgens bravader. Imorgon drar vi till småland för att fira Samuels mormor som fyler 80 år å det ska bli så kul att få träffa alla!!! Visst kommer det bli ngra intensiva dagar men roliga sådana!

Nu sitter jag på vår altan å insuper vätkustsluften å det känns så härligt, solen värmer skönt i ansiktet å kroppen väcks till liv igen efter vinterdvalan, NU ÄR VÅREN HÄR!!!
Vi skulle egentligen fått nyckeln till huset imorogn men det blir lite senare för vi ska ju bort, så på måndag har vi ett STORT HUS!! Å va jag längtar, men vi måste verkligen fixa några saker innan vi flyttar in, som hallen ex som är bajsbrun med toning åt det gula hållet, urk. Den får helt enkelt bli vit så det blir lite ljus å fint istället. Resten får vi nog ta efter hand å ork, bara vi kommer in i huset någongång!!

Slappardag

Idag har jag en riktigt slöar dag där jag inte får så mkt gjort. Men det får man väl ha ibland va? Har ringt landet runt känns det som för att få svar på lite frågor jag har men blir hela tiden kopplad till ett annat ställe så det hela slutade i att jag struntade i det! Måste försöka fixa lite till innan min älskade kommer hem, så slipper han göra allt!

Jag har fått ett jobb!!!

Jag vet att ni är nyfikna nu, hihi! Det gick iaf super bra att provjobba igår å det va så roligt! Butikschefen är så gullig å trevlig å vi hade mkt att prata om, hehe.
Efter 3 timmar gick vi in på hennes kontor å jag trodde att det va kört eftersom de inte hade gått så lång tid. Men tjiii fick jag! Hon frågade om jag ville börja jobba där å ni kan ju gissa vad jag svarade! Det är en iittala outlet butik så sortimentet är ju bara en dröm att få jobba med å det känns hel kul!
Har ju sökt ett annat jobb med å var på intervju, ett stort klädföretag. Vi va 140 sökanden till den platsen som dekoratör å där trodde jag väl inte att jag skulle ha så stor chans, men idag ringde den butikschefen å meddelade att jag å en tjej till ska ner till Göteborg för arbetsprov. Så....HJÄLP! Det här är nästan lite för bra för att vara sant, kan ju ha två jobb om en vecka, hihi!  Om det skulle bli så, hur väljer man?? Eller kan man ha bägge?
Jaja, vi får se hur det blir, just nu gläds jag åt att jag har ett jobb!!!

Provjobba

Är lite nervös för idag ska jag iväg å provjobba! Kommer bli såå kul men ack så pirrigt, har ju inte jobbat på ett tag. Men jag hoppas jag gör ett bra intryck, har ju gått bra hittills :) Så ikbäll får ni veta hur det gått å om jag lever, hehe. Kommer säkert ha träningsvärk imorgon, hmm....

Nu ska jag hoppa in i duschen å sen bär det av till jobbet!!!

En skön lördag

Idag har förkylningen tagit en annan form, ont i halsen å trött som bara den. Men jag måste in till stan å Izan ar lovat att hon ska orka cykla hela vägen in å hela vägen tillbaka och jag ska gå. Det är ca 3 km in så vi får se om hon verkligen orkar! Hon har en liten cykel fortfarande men jag har en överaskning till henne!! Imorgon ska hon få en stor cykel!! Vi ska ta en promenad till cykelaffären å sen ska hon få cykla hem! Gissa om hon kommer bli helt överlycklig!

Denna helgen är jag ensam med Izan för Samuel är på killparty, hehe. Dom är 6-7 grabbar som spelar nätverk hela helgen. Jag tycker det är viktigt att man får göra sådana saker för det är bara bra för oss, men ska inte vara tillsammans 24/7 bara för att man är ett par. Sen vet jag att han aldrig fick göra sådant i sitt tidigare äktenskap så då känns det extra viktigt för mig att låta han få ha kul med sina vänner! Sen kan väl inte jag riktigt fatta hur man kan sitta en helg helg dygnet runt å spela skjutspel, men det är en annan sak, hahahaha!!!

Men nu ska vi göra oss iordning för att promenera å köpa godis (till Izan) å frukt till mig!!!!

Ha en jätte skön eftermiddag å kväll!!!

Kramar från oss!

Planteringsdags!

Nu ska jag ta å slänga alla torkade blommor här inne. Lägenheten vi bor i är väldigt bra isolerad så att alla blommor dör av värmeslag, mindre kul. Sen ska jag så tomaterna idag, kan inte dra ut på det längre nu! Vill ha massor av tomater i sommar!!! Tänkte även visa er bilder på hur vi bor nu så förstå ni nog varför jag längtar så mkt efter huset!!!

Village besök :)

Har varit så dålig på att lägga upp bilder här men ska bättra mig! Va inne på Village i Skövde i helgen för första gången i mitt liv å det va en upplevelse för moi! Herregud vad mkt snyggt det fanns där, hihi.

Till inredningen någonstans i huset köpte jag dessa bokstäver som bildar KÄRLEK! Kommer nog sitta i sovrummet :)


Å en rolig present till min älskling som inte kan koka ägg, hehe. Ett ägg man lägger i kastrullen
tillsammans med vanliga ägg å så spelar den en melodi när de är färdiga å beroende på
hur man vill ha äggen, funkar perfekt!!!

Det va det

Då va man hemkommen å trött som bara den. Nu är anställningsintervjun klar å så ska man bara invänta svaret, hoppas hoppas! Det som inte va planerat däremot va att jag besökte en av mina favvobutiker efter intervjun å får se en skylt att de behöver personal....modig som man är pratade jag med tjejen i kassan som visade sig vara butikschef!!! Så kanske har jag en chans där med..hihi. Vill verkligen ha jobb i en butik då jag själv gick butikschefsutbildningen för ett par år sedan.
Det va min lilla hemlis...!

Nu ska jag smaka om mangosorben som jag nyss köpte är lika god som den låter å sen invänta Grey´s!

Nästan julafton

Hajjemänn!!! Igår kom diskmaskinen å den diskar RENT, hihi!! Nästan som julafton faktiskt. Ska snart iväg på lite hemligheter å sen blir det till att shoppa mat inför helgen. Har hamnat i en trist period av total noll inspiration till mat, blir samma hela tiden. Hoppas jag fr lite nya ideér i affären så mina kära slipper äta det gamla vanliga, hahaha!

Tog fram mitt ritblock å pennor igår å tecknade lite snabbt, är inte duktig men det är riktigt roligt! Kanske om ni är snälla får ni se något ikväll!

Ha en skön eftermiddag!!

Me love

Fick plötsligt sådär massor av energi!! Så nu blir det städning för hela slanten!! Hoppas oxå att diskmaskinen kommer idag så jag slipper diska mer för hand å förstöra naglarna, haha!

Längtar massor

Har tusen saker i skallen nu å vill inget hellre än flytta in i huset så kjag kan stilla några av ideérna som snurrar runt. Vill inreda NUUUU! Men jag får vänta 9 dagar till. Eller rättare sagt 12 för vi ska på 80 års kalas den 2:e maj å träffa hela tjocka släkten. Ska bli såå roligt att träffa alla "systrar" igen å deras bebisar å barn, hihi! Hittade en söt klänning i helgen till det tillfället så jag blir lite korallfärgad, hehe!
 Förkylningen har blivit värre idag men inte deppar jag ihop för det utan ska ta en skön promenad om en stund i det sköna vårvädret! Å sen ska jag å Izan så tomater å gräslök i ett miniväxthus!!!

förkölder

Sitter med en kopp kaffe å förösker få lite energi idag. Eftersom jag är supervarm av mig så öppnades alla fönster i sovrummet igår för att få lite svalt. Men det blev lite väl svalt för nu sitter jag med förkylning å halsen värker å näsan rinner...synd om mig, hehe. Har ju några bilder att vsa er från i lördags, men får fixa det under dagen. Det va så kul att träffa alla i lördags!! Få snattra av sig å äta en underbar italiensk buffé...mmmmm!! För att inte tala om goodie-bagen vi fick, hihi!!!

snart blogghippa

Är hos syster i Skövde nu å är inne en snabb sväng för att ut i det sköna vädret igen. Har spenderat hela förmiddagen med mina föräldrar å kollat in lite second hand! Hittade några fynd faktiskt,hihi. Bla en säng för 325:- som inte älsklingen har godkännt än, hehe! Å nu väntar jag på min syster som tar alldeles för lång tid på sig som vanligt! Ska kolla in klädutbudet på stan å se om jag kan hitta nått till min oformade kropp!


Om några timmar är det dags att klä sig bakåt i tiden å gå på blogghippa, ska bli så roligt! Ett problem kvar att lösa dock, har ingen topp å jag tänker inte göra som Madonna å skita i topen å visa bh:n direkt....


Ha en skön dag i solen mina vänner!

Drömmar å bröllop!

Hade den konstigste drömmen inatt. Blandat med verklighet å fantasi å bröllop, hehe. Så knäppt det kan bli i drömmarnas värld, hihi! Jag va utomlands med min bästa vän jag hade i unga år å efter ett par dagar kom hela familjen dit å vi skulle köpa en massa saker till vårat bröllop. Hittade såsnygga saker å färgerna va helt fantastiska, precis som jag ville ha. Men det fanns inte tillräckligt med servetter å ljus i det utförandet jag ville ha å jag blev helt förstörd! Hittade oxå ett perfekt tyg till brudtärnorna å näbbarna...haha!

Idag blir det till att sola lite å ta en skön promenad med Izan cyklandes brevid, sköööönt! Sen måste jag ta tag i möbelletandet på allvar för nu är det inte långt kvar tills våran flytt =)

Jag söker tygaffär

Inte så många som vet men jag är sömmerska å får mina perioder att sy. Nu har jag börjat få den där längtan igen att sy något. Men här i Strömstad finns ingen tygaffär som jag vet iaf, så det ställer till det. Någon som vet en bra sida på nätet kanske???

Världens bästa kille!

Min älskling överaskade mig när han kom hem från jobbet idag!! En vacker bukett med favoritblommorna tulpaner å blandat med mimosa, sååå fin!!! Å jag hade mat på bordet...hahaha!





Rensning a´la Skipper....

Svetten rinner utmed hela kroppen, frächt va?? Men jag städar ur allt idag. Vårat skafferi behöve verkligen rensas nu efter alla helger av gourmet mat å ett enda frossande i alla läckerheter som finns. Jag gör helt enkeöt en Anna Skipper idag, hehe. Men nu har vi insett både jag å Samuel att vi behöver en bättre livsstil å då måste man rensa för bägges karaktärer är nere i botten nu. Allt som är nyttigt å näringsrikt stannar kvar men alla tomma kalorier ska bort. Det låter nog värre än det är, men tillräckligt för att fylla ett par kassar!!

Så nu vet ni vad jag gör idag. Förutom att jag städar å tvättar samtidigt, hehe. Å så ska flickornas barbie/bratz samling fixas. Det får ni se på bild sen....tror inte de behöver en enda till under några år, haha!!

Våran påsk i bilder

Påsken är över å mitt bloggande har legat på is. Har bara haft annat för mig å tog en ledig helg från allt, så skönt! På lördag är det dags för blogghippa i Skövde, ska verkligen bli roligt! Har hälften av utstyrseln klar men det är inte lätt då det är 80-tals tema....men det löser sig alltid på något sätt!

Vi hade så trevligt i påsk med min svägerska å hennes lilla familj. De är helt underbara å det va kul att lära känna dem mera! Sen är deras lille son sååå söt!!! Föreslog att de kunde få vara lite barnlediga några veckor, men icke då...hahaha!


Lilleman ville med spela Guitar Hero


Mätt å belåten orange bebis, hehe!!


Izan å Samuel (den andre) tycker GH rockar fett!!!!


Vackra Mirjam gillade med GH, men bäst hon övar på tills vi ses igen...hehe


Morbror gosar med MIlo (ser han inte lite bebissugen ut?)


Milo tar en vilostund från alla som vill gosa, hihi! Han är sååå söt!!!

Menyn klar

Ska nu börja å förbereda maten för imorgon. Det är en massa saker att fixa, tur man tycker det är roligt, hihi!!
Efter mkt letande på nätet efter recept å ideér så är nu menyn färdig för morgondagens påskbuffé!

* Basilikasill
* Laxrosetter fyllda med avokadoröra
* Ägghalvor med räkröra
* Små Ädelostpajer
* Mango chutney marinerade Lammspett
* Chevrépotatissallad
* Omelett med räkstuvning
* Nybakat påskbröd
* Hemlagade köttbullar och prinskorv på spett
* Chokladcheesecake

Kanske får jag något inryck att ha ytterligare saker, men dessa är iaf bestämda! Visst låter det smarrigt???

Norrmännen indvaderar

Tog med hela familjen på släp för att kolla in livet i Strömstad på skärtorsdagen,hehe. Å kameran i högsta hugg! Men det som lugnat ner livet är att systembolaget numera är stängt på denna dag för att norrmännen inte ska kunna köpa mera sprit å dynga ner mer än de redan gör. Glassplitter och burkar å flaskor å skräp finns överallt efter deras tur hit. De hade även stängt av stora delar av stan för att vi normala ska få lite frid.
Fast även om de beter sig som de gör så är det lite kul å se hur de orkar hålla igång som de gör. T om några svenska bilar va med i paraden..hahaha! Fångade lite i min kamera! Å kolla in bruden som tror det är sommar...hmmm.....

















Skärtorsdagen

Det här är dagen då alla norrmän kommer till Strömstad för att svina ner å bete sig som apor. Har ju aldrig sett detta med egna ögon så jag beger mig in till stan med kameran för att fånga dom på bild. Återkommer senare med bilder å berättelse.

Servicen suger här :(

Dom har verkligen snabb service i Strömstad!!! Våran diskmaskin kommer om TVÅ VECKOR.....helt otroligt va upptagna dom måste vara med alla norrmän.....suck!

Någon som vill bli våran diskmaskin i två veckor för jag hatar att diska????

Städdag

Nu har jag vaknat till ordentligt....efter 3 koppar kaffe, hihi! Så nu är det ett träningspass å sedan städa som en liten blå för här är det såå rörigt nu att rent hus framställs som helgon, haha. Å sen ska vi få en ny diskmaskin i dagarna....ÄNTLIGEN! Först va vi utan diskmaskin över en månad å när de hade lagat den så gick värmereglaget sönder. Vi får ju njuta av den nya diskmaskinen en månad iaf tills det är dags att FLYTTA!!! Å va jag längtar efter vårat hus, hihi...nästan som julafton...eller vänta lite, bättre än julafton!

Visar bilder på Izan som åker inlines för första gången. Bambi på hal is, hahaha!



Den här veckan började ju bra!

Idag blåser det inte så mkt så man kan faktiskt sitta ute på altanen utan att frysa ihjäl, hehe! Så jag sitter å njuter av solens varma strålar samtidigt som jag bloggar och planerar veckans mat! På fredag kommer ju älsklingens ena syster med make och bebis hit!!! Ska bli jätte mysigt å roligt att få lära känna henne mera. Har ju hela helgen på oss, haha! Så nu blir det planering in i minsta detalj för att det ska bli en så underbar helg som möjligt!

Iår känner jag inte för att ha det där traditionella påskbordet utan ha lite mer nyttig men goda inslag. Självklart ska det finnas ägg och lax å en omelett med räkstuvning, men sen vill jag ha något annat...hoppas Mirjam å hennes Samuel går med på det förslaget...hmmm....

Jaja...det va lite om min kommande eftermiddag å kväll....planera mat å handla....

Må så gott i solen mina bloggisar!!!

Sista helgdagen

Söndag är alltid söndag, långsam å med en blandad känsla av glädje och sorg. Glädjen att det är helg och en dag tillsammans med familjen där alla är lediga och sorg för att imorgon är det vardag å jobb igen och min son ska tillbaka till sin pappa. Visserligen jobbar inte jag för tillfället men min älskade gör ju det! Denna söndagen är dock annorlunda för min son Rasmus ska stanna en hel vecka, så ingen sorg är det! Ska dock sätta mig i bilen om ett par timmar för att hämta hem Izan...så denna vecka blir det att till att känna av att man lever med 2 barn i huset som inte alltid är sams...hahaha!
Saknar min syster så mkt för tillfället så det är väl det enda som gör lite ont. Hon är min bästa vän samtidigt som hon är min lillasyster. Vi har haft många jobbiga stunder tillsammans men fler är tillfällena som vi har haft roligt som tur är! Vi kan verkligen fåna oss å prata om allt å skratta oavbrutet till dåliga filmer..som Paris Hilton ex....hehe!

Nu ska jag fixa en brödskive till mitt halvnorska bonusbarn Lisa å hon har önskemål att det ska vara hinka (skinka), guleost (ost) och leverpastej på den, hahaha!! Å så ska den vara i 2 delar....så det är bäst att göra som hon säger *fniss*.

Sista för ikväll!

Innan det spelas Guitar hero här för fulla muggar så ville jag visa er två saker i vårat hem som jag gjort idag! För mig är det myspys...

Ena hörnet i köket

Har även fått lära mig att tomater ska förvaras i rumstemperatur för att få bästa
möjliga smak, å de har de fått, mums!! Å färska kryddor är gott!

Ytterliggare en blomdekoration gjord av mig...


Med dessa önskar jag er en fortsatt trevlig kväll!

Snygga Gladiator sandaler

Snygga Gladiatorsandaler men HJÄLP!!! Vilka ska jag välja? Tycker bägge är läckra....
Märket är Friis & Co å 399:- styck!
Finns här på Chique



Lördagsmys

Lisa sitter på golvet å pratar i ett å försöker få oss att spela spel, Rasmus käkar smörgås, Darlingen kollar in byggnader på sin Ipod å leker gissa vart och jag bloggar! En perfekt lördag, hahaha! Man kan ju inte påstå att det är något gå-ut-å-mysa-väder ute, men nått hittar vi alltid på. Det jag ska göra idag är iaf att träna, skööönt!

Önskar er en fin lördag!!

Superfredag är här!

Idag ska allt fixas innan jag ska lämna Izabelle hos sin pappa å hämta Rasmus. Allt hade kännts lättare om inte huvudet hade hållt på å sprängts och ryggen hade gjort ont. Men det som inte dödar, det härdar så det är bara att ta tag i denna dag! Det som är positivt är att min son ska stanna i 10 dagar så vi har gott om tid att umgås å det känns helt underbart! Kanske får vi oxå besök till påsk av min käres syster med familj!
Men nu ska jag kolla på Ikeas hemsida efter en soffa till barnens tv-rum i det nya huset å sen blir det städning a´la Petra supermamma!!!! Haha, det är en superkraft jag har iaf....att städa ordning på kort tid!

Må så gott

Kramar

Strålande sol idag!

En liten snabbis ner på stan i solen så kanske man är människa igen. Har inte kunnat sova inatt så ni kan ju tänka er hur seg jag är :(
Men jag tar nya tag ikväll, hoppas på tidig sänggång även för dottern. Tur att dagen bjuder på strålande sol så det inte känns så tungt!
Ett besök på biblioteket kanske vi hinner med innan darlingen ska iväg.

Ha en fantastisk dag mina bloggisar!

Mina blommor!

Älskar blommor!!! Är inte såmduktig på detta men jag tycker det är mysigt å roligt att fixa egna blomarrangemang.








En av mina nya Aalto vasar!




Tycker ni om att fixa själva???