RSS 2.0

Zzzznark...

Fortfarane inga kort...å nu kanske jag inte kommer ha tillgång till nät på ett par dagar.
Tidigt imorgon bitti så drar jag å pessan till vårat hus å vi ska nu bo där! Va å införskaffade färg, tapeter å en massa annat som behövs vid renovering idag och vi blev så nöjda! Nu äntligen ska jag ta tag i allt på riktigt å kommer att ha att göra. Med tanke på hur snabb jag är nu för tiden så kommer ett rum att ta 5 dagar att göra, hahaha. Nä riktigt så illa hoppas jag inte att det blir men man vet ju aldrig, har ju haft ett uppehåll med ischiasen nu å hoppas det förblir så! Men magen är ivägen å tungt är det å ryggen värker...behöver jag saga mer?? Men jag ska grejja...envis som jag är!

Hoppas det inte dröjer innan vi hörs igen utan att jag kommer ha nät imorgon kväll, men telia är inte heller kända för att vara snabba...

Ha det så gott så länge å håll tummarna för mig att allt går som jag vill!!

Week 37 å jag är asatrött.....

Hej!!!

Det har vart två hektiskta och intensiva dagar för vår "lilla" familj. Men allt har gått enligt planerna och nu har vi vårat parhus i Skövde, vi har fått vårat första riktiga gemensamma hem och det känns helt underbart!!! Kan inte beskriva hur lycklig jag är (fast jag är såå trött) och jag tror inte att jag fattat det här än, att jag inte bor i Strömstad längre utan i Skövde!!!

Jag hann även shoppa loss lite till det nya hemmet =))

Som vanligt så är jag tyvärr alldeles för trött för att fota sakerna å inte tog jag med kameran till huset heller. Men ni hinner se bilder, jag lovar! Ska ju vara där med pessan alldeles ensamma en vecka nu så något måste vi ju roa oss med, hahaha!

Just det...nu har jag gått in i vecka 37, mindre än 4 veckor kvar tills bebben förhoppningsvis är hos oss!!!

För 1 år sedan...

God morgon ni fina!

Hoppas ni sovit bättre än mig inatt för här har det inte blivit mkt till sömn, vridit å vänt mig, bebis har kickat å hickat och min hjärna har gått på högvarv :) Idag flyttar ju jag å dottern (en vecka innan mannen i huset) å det ska bli så underbart att ingen kan förstå det, hihi! Längtar bort härifrån samtidigt som jag har lite sorg i hjärtat pga barnens uppbrott. 
 
Idag ska vi ju äntligen få se huset irl (har bara vart på foton i alla vinklar och min far och mor som bedömmare irl) å jag spricker snart av både nyfikenhet och lycka! Jag vet att det behöver renoveras lite och att rummen inte är så stora som här men det spelar ingen roll, vi kommer trivas där och det blir vårt första riktiga hem som vi äger och har valt ihop! Hoppas kunna visa er lite bilder i helgen på det nya stället!

VET NI?????

Idag är det exakt 1 ÅR SEDAN jag slutade att RÖKA!!!!! Ni kanske struntar i den informationen men för mig så betyder det väldigt mkt!!!!! Jag tycker att jag är duktig =))


Önskar er en underbar dag och på återseende ikväll!



Nästa helg är det 1:a advent, denna gjorde jag förra året så nu måste jag ha nya ideér!

Sista kvällen i Strömstad

Jaha då va det sista kvällen i huset å Strömstad för min och prinsessans del!!! Vi firade det med en smaskig kebabrulle =)) Imorgon bitti ska hon bjuda sin klass på glass å ta farväl..jag kommer säkert lipa mer än henne. Man känner sig ju inte som världens bästa mamma precis när man låter sina barn flytta ytterligare en gång, men jag är övertygad om att det kommer bli jätte bra denna gång. Bara lite jobbigt att se sina barn ledsna.

Sonen i huset har ju bestämt att flytta tillbaka till sin pappa å det känns både jobbigt å bra. Kommer sakna han men jag vet att han får det bättre där uppe, han kommer tillbaka till sin gamla skola å sina gamla vänner istället för att byta ännu en gång. Vilket kan vara tufft för en 13 åring. Jag vill ju bara hans bästa!

Häpp nu är denna vila över, nu på alla saker som ska med imorgon...vojne vojne va det kommer bli trångt i bilen! Tre ungar, en gravid valross å packning till taket!!! Familjen Tykon...det är vi =)

Imorgon är dagen D

Jag är vaken men har fullt upp så jag känner att det inte blir några roliga inlägg nu. Tur att det inte var längesen man flyttade så man har rensat bland skiten en gång redan! Å här har vi ju knappt flytta in då vi inte trivts, så det går ganska fort faktiskt!

Pratade med min bror förut om bebisar, vagnar, julafton och flytthjälp! Han ska hjälpa oss, å vi är så tacksamma då vi inte trodde någon kunde efter ett par nej. Men det blir 2 små lastbilar å 4 starka män som fixar kalaset, hehe. Vid sådana tillfällen är det bra att vara gravid å inte kunna lyfta nått *fniss*!
Tror ni jag längtar tills imorgon?? Först ska jag till min gulliga barnmorska i Skövde å sen bär det av till huset, jippiiiii!! Då börajar planeringen av tapeter, tvättmaskiner, spis å golv =)) Sen om vi orkar å har tid så blir det en sväng till Ikea på lördag (hoppas)!!!

Nu ska jag packa lite till innan nästa vila!

Ha en skön förmiddag å dag om jag inte hinner skriva fören ikväll!

1 Månad kvar idag!

Idag är det "bara" 1 MÅNAD kvart tills beräknad förlossning!!! Har ju velat att liten i magen kunde titta ut lite tidigare men nu får den gärna stanna kvar därinne i minst 2-3 veckor till för att jag ska hinna allt!

På torsdag ska jag iväg till barnmorskan för att kolla så allt är bra och om h*n växt något, annars får det bli ett tillväxtul. Hade inte växt nått på 4 veckor å nu har det gått ytterligare 2 veckor, så jag hoppas magen blivit några cm större nu så man slipper vara orolig.
Men allt verkar ju vara bra därinne med tanke på hur mkt den sparkar å hickar å rör sig :)

Äckelstädning

My God va det är mkt att göra när man ska flytta...puh...

Har precis lagt mig för att vila lite då jag hållt igång sedan 08.30. Det går ju inte fort fram men framåt går det, haha! Sen att jag ska vara överallt är en annan historia, varför vara i ett rum i taget när man kan virvla runt lite varstanns??

Skulle rengöra bakom alla utdragbara lådor i köket å hittade fina högar av nått, förmodligen borrdamm sedan de renoverade köket för 5 år sedan, för tillsammans med det så fanns det ett kvitto från 2004....vojne vojne säger jag för de som äger detta hus. De har alltså inte rengjort bakom dessa lådor på över 5 år!!! Å ugnen har de aldrig tagit isär heller för det gjorde jag nu å höll på att kräkas....
Kollade aldrig detta när vi flyttade in för jag trodde det var ordentligt gjort. Men skiten bakom lådorna lämnar jag faktiskt åt dem, har ju ett kvitto bevis på att det inte är vi som skitat ner där....hahaha!

Tänk om 2 dagar är vi på väg till Skövde å då för att jag å Izabelle ska stanna!!!!

Tänk om man såg så här fräsch ut nu....

Sprutdags igen

Så trist väder idag, tur maninte behöver vara ute. Ska snart packa in mig, stora magen å prinsessan i bilen å åka iväg å få henne vaccinerad. Ringde till sjukvårdsupplysningen igår för att kolla om mina barn haft svinis eller vad hon trodde. Å eftersom de bara haft feber i 1,5 dygn å ingen muskelvärk så trodde hon att det va en vanlig förkylning de hade haft. Så jag litar på denna människa...Men nu ska de vaccineras så de inte kan få svinis på riktigt!

Passar även på (när jag nu äntligen kan köra bil) att dra ut till köpcentret för att inhandla mera flyttlådor, en julstjärna och strumpor till prinsessan! Skönt att inte ha med mannen...hihi. Går nog förbi en butik som säljer Yankee candles med å kollar *host* shoppar några nya dofter!!

Måste tyvärr oxå handla mat, det är det negativa med att kunna köra bil igen.

Mitt i packningen

Här är packningen i full gång å musiken dundrar i högtalarna, gamla R´N`B låtar som är såå underbara så man får lust att dansa!! Men inte smart att dansa fram just nu kanske..vill ju inte starta förlossningen för tidigt med tanke på allt som måste packas å flyttas innan :)

Hittade salta tuggumin som jag va tvungen att stoppa i munnnen, skulle inte gjort det för nu bräner det i halsen. Inte klokt vad känslig man är mot vissa saker så här i slutet i graviditeten. Kan ju knappt kolla åt vissa produkter utan att halsen strejkar, hehe.

Nu är det visst mat...så bäst jag försöker få i mig nått!

Ha en skön söndag!

Svininfluensa här eller??

Min lilla prinsessa har fått feber å en släpper bara med alvedon (lite iaf) å så har hon ont i huvudet å näsan rinner och hostar en del. Undrar om det är svinis eller vad det kan vara som ställer till det? I torsdags kände jag mig lite konstig i kroppen men inget mer har hänt så vaccinet funkar!

Här snöade det massor igårkväll å inatt fast nu äntligen försvinner det så jag eller S kan åka in till staden å handla lite lördagsmysmat. Är grymt sugen på färska räkor idag, men fiskaffären har stängt nu så jag får väl drömma om det istället. Skit att man ska komma på sånt när det är försent!!!


Vad ska man hitta på nu då???

Ha en skön lördag!

Våran fina vagn!

Igår va min älskade å den blivande pappan och hämtade våran vagn! Så nu står den här hemma å allt känns ännu närmare nu! Vi trodde inte vi skulle ha råd med en ny vagn, men med et bra pris och lite extra pengar vi inte hade räknat med så får våran lilla bebis åka med stil, hihihi! Jag såg en Teutonia för första gången när Rasmus va bara några veckor (vi var i Tyskland) å förälskade mig i detta märke å har alltid velat ha en T. Så nu är jag givetvis extra lycklig när det blev en snygg och lättkörd Teutonia (borde ta betalt att göra reklam för dom)!

Jag har velat fram och tillbaka med vagn och hade absolut inte en 3-hjuling i tankarna eftersom de kan välta å så. Men efter mycket läsning på nätet och denna vagn fått mycket bra betyg och kritik så har jag ändrat åsikt. Jag fullkomligt älskar denna vagn och kan varmt rekommendera den. Teutonia Spirit S3 heter den och vi valde en mjuklift till den istället för en fristående liggdel. Ska lägga in en extra madrass i den och nu i vinter blir det även en fårskinnsfäll och täcke och kudde.

Vad tycker ni??? Visst är den underbart fin!!!





Tvåltips!

Jag packar å packar å tycker inte man kommer någonstans! Har så svårt att aceptera att man inte är så rörlig just nu å att magen tar emot om man böjer sig ned, ALLT tar 5 gånger så lång tid å det är sååå frustrerande! Men det går iaf framåt å inte bakåt, hahaha!

Tänkte ge er ett tips på en tvål som doftar jordgubbsmilkshake...Mmmmm! Blir nog tvungen att köpa en äkta milkshake sen, dvs skicka Samuel!!!
Tvålen finns just nu på Rusta för 10:- så 4 st åkte ner i shoppingkorgen igår...Man kan hitta bra saker på Rusta med ;)

Kan inte motstå Panduro

Sonen ligger i feber,huvudvärk och ont i halsen. Får inte vara svininfluensan bara...mitt vaccin börjar inte verka förren imorgon....Å så har vi två små tjejer här hemma som inte tagit vaccinet.
Usch va orolig man blir känner jag.

Eftersom han ligger sjuk så fick jag följa min prinsessa till bussen imorse, å det va perfekt promenad väder, gissa om jag blev sugen att traska iväg en timme! Men det va bara att lägga ner den tanken, för jag vet att jag inte skulle komma så långt innan kroppen strejkar och jag blir liggandes i flera dagar.
Har ju lite att packa nu, så jag behöver all styrka som kan fås! Har inte tid eller lust att bli sängliggandes hela dagarna igen.


Passade på att fota sakerna jag shoppade igår. Längtar efter att tända ljus, värma lite glögg och sätta mig ner med barnen å pyssla ihop dessa saker!!! Vad det ska bli får ni lista ut eller vänta å se.







Jag ÄLSKAR Panduro!!!

Godnatt

Blev lite sent här visst, hehe. Men nu har vi kommit hem efter några timmar på Nordby å en halvtimmes letande efter min son inne i Strömstad. Inte lätt när man har ett telenummer men ingen adress, tack för 118 100! Så den förlorade sonen kom till rätta och vi kunde äntligen åka hem å steka pannkakor.
Så nu har jag tid att sitta här men då är klockan för mycket. Jag shoppade lite saker på Panduro!!! Men det får ni se imorgon för nu orkar jag inte ta kort på det. Ska bli roligt att sätta sig å pyssla med det någon dag! 

Förresten ingen som vill hjälpa oss att flytta???

Inte mkt till inlägg

Här ligger jag i soffan å kollar runt på nätet å om 25 minuter ska vi åka till köpcentret å kika jag å lillan. Och jag har inte duschat än....
Är inte på shoppinghumör men man vet ju aldrig. Panduro finns ju därute å där finns det mkt roliga saker!!

Skriver mera när vi kommer hem!

CIAO!


Blivit med parhus :)

Snart hel dagen gått utan att jag skrivit, ovanligt, hahaha!! Jaja. Här ska det vara visning på fredag så jag måste börja nu med städingen då jag inte orkar så mkt åt gången. Har grejat i köket å vardagsrummet i ett par timmar å blir helt matt å yr av det.
Är inte helt överens med dessa känslor då jag vill kunna städa hela huset på några timmar. Ska bli så skönt att få tillbaka sin kropp igen om några veckor å träna upp den så man orkar å slipper ha ont överallt, längtar!!!


Kan nu oxå meddela er att vi snart flyttar!!
Vi har fått tag på ett parhus (bostadsrätt) som vi tror å hoppas vi ska trivas i. Det är i behov av renovering men det får man ta efter hand. Huvudsaken är att ta de viktigaste rummen först som kök, vardagsrum å barnens rum! Egentligen behöver väl hela köket blåsas ut, men vi tar det senare i vår eller ännu senare. Golv å tapeterna behöver bytas i överallt så vi kommer ha att göra. Tur man har föräldrar som ställer upp, hihi! Givetvis kommer ni få se allt i bilder under tiden men de första bilderna kommer inte fören vi flyttar in å det hoppas jag blir om 2-3 veckor!!!

Nu dags att fortsätta med tvätten!

Ciao!

Tummen ur

Sov 3 timmar inatt ca så det va jag tvungen att ta igen på förmiddag, men är fortfarande så seg som bara en gravid kvinna kan vara!
Får inte mkt gjort men nu har jag äntligen kommit på vad det blir till middag, bara det är gott. Hade tänkt göra korvstroganoff med ris men det har tydligen kidsen ätit i skolan redan så då får man tänka om vad man kan göra med falukorv...hmmm....

Får inte missa Ullared ikväll kl 20.00 heller...missade ju första avsnittet. Inte för att det är viktigt men kan vara lite kul att kolla på alla galna kärringar som springer omkring och sliter saker ur händerna på andra, hehe.

Ska ni titta på Ullared ikväll??

En spännande söndag!

Nu är det spännande....hihi! Har skickat iväg pappsen på en liten husvisning! Egentligen hade vi kanske inte tänkt oss det området men priset är väldigt attraktivt och ytan på huset. 5:or växer inte på träd precis. Sen har jag kvar lite gamla vänner i det området å min älskade har sin moster och kusiner där, så vi blir ju inte ensamma.

Inatt drömde jag att jag hade tarmvred och vaknade av drömmen. Ont hade jag i magen men det berodde på att bebisen hade vaknat och tyckte det var dags för lite nattgymnastik, haha! Man får ju inte ligga hur man vill längre och just nu kan jag bara ligga på vänster sida eftersom höger arm fortfarande värker efter sprutan. Å rygg är ju inte riktigt så skönt då man nästan tappar andan. Så nu önskar jag att tiden går ännu fortare så jag äntligen kan få sova på mage!! Eller ja, man får väl vänta tills den värsta svullnaden lagt sig på brösten oxå annars är risken stor att man ligger i en pöl av bröstmjölk, hahahaha!

Mexikanskt är smakens!

Blev en mysig kväll igår med burritos å varma nachochips å Idol.
Men jag fattar inte varför svenska folket (småbrudarna) alltid ska gå på vem som är snyggast.
Jag menar, Eddie kanske är söt om man är 12 år men han sjunger falskt för det mesta. Han är kass!
Å Rabih är en mes...helt rätt att han åkte ut!
Tjejerna ger jag inte så mkt för heller. I början tyckte jag om Tove men hennes attityd har blivit lite divig å det gillar inte jag. Reza klarar jag inte kolla på, hennes fingrar på micken är för mkt. Mariette sjunger bra men är för feg.
Nä iår så är det killarnas år! Kolla bara på Erik som fullständigt sopar mattan med sin röst, helt underbart! Han fick mig nästan att gråta igår och jag tror Freddie Mercury svävade i graven! Å Calle ligger inte långt efter, han har lyft blicken från golvet å ser alla som tycker om han numera!!!


Nog tjatat om detta program.

Armen värker inte lika mkt men jag är lite trött å seg så vi får se hur denna dagen blir. Är lite pysselsugen så kanske jag dammar av mina pysselsaker!!!

Ha en skön lördag!




Magbilder

På fredagar har vi ju veckobyte, så nu är vi i vecka 35!!! Det närmar sig med stormstetg å liten i magen firar med att försöka sig på ett ärovarv därinne. Men det är ju inte så lätt när huvudet är fixerat. Fast h*n har vänt sig så rumpan ligger åt höger nu istället å sparkar å krafs är på vänster sida, jätte skönt verkligen!

Nu är iaf sprutan avklarad och jag hoppas jag gjorde rätt val. Armen värker lite så jag hoppas jag slipper feber nu bara. En sak är iaf positiv när man bor i en liten håla...man slipper vaccinationsköer!!! Bara att spatsera rakt in å få det gjort! Vi firar med burritos ikväll å ett stort glas Fanta (jag som inte dricker fanta annars)! Sen en massa nachochips som är gratinerade i ugnen och två dippa (guacamole och salsa)!!!! Dags att sätta fart!

Ha en skön fredagkväll!





Magen i vecka 35, 34+1

Kanske dags för vaccinering

Har inte blivit mkt till sömn inatt, å nu har jag hållt mig vaken med hjälp av Tv 4 Nyhetsmorgon. Fast känner att kroppen behöver nog lite mer vila annars kommer min fredagkväll bli kort och det vore ju väldigt synd (kan ju inte missa GODISET)!
Det är så mkt snack om svininfluensan och man ska vaccinera sig, så jag som hade bestämt att inte vaccinera mig börjar vackla och det lutar åt att sprutan vinner. Mina barn ska ju vaccinera sig och det kanske är det bästa. Så svårt att veta när läkare inte kan vara eniga om vad som är bäst?!

Ska du vaccinera dig??

Återkommer om några timmars skönhetsömn =)

Shoppingtarmen nöjd!

Efter läkarbesöket igår passade jag på att smita in på bokhandeln å roffa åt mig ett par pocketböcker! Älskar att läsa böcker juh!
Efter att jag läst tre av fyra twilightböcker så blir man lite kräsen. Sen har jag väl haft lite svårt att läsa kriminalare så att leta efter bra böcker utan att veta vad man ska leta efte är inget lätt jobb. Ibland går jag på omslaget men för det mesta går jag på vilka omdömmen boken fått (det som står på baksidan). Denna gången blev det dessa två:



Jag började igårkväll med Bedragen, somnade dock efter 3-4 sidor...hihi. Ska fortsätta ikväll får vi se
om jag lyckas hålla mig vaken!

Detta söta omogna block smet oxå med till kassan....nu kan jag skriva mina MÅSTE-LISTOR igen!

Utbudet är inte så stort på Strömstads enda bokhandel Ugglan....hahaha! 

Grannfejd kanske?

Izabelle har med sig en kompis idag å nu har de försvunnit ut för att ha snöbollskrig. Hoppas de inte sätter händerna i hundskitarna som är placerade så fint i våran trädgård. Grannen har tre små fula hundar som har hittat sina favoritställen att skita på...VÅRAN GRÄSMATTA!
Trots att jag vart över å klagat och S har samlat ihop högarna å lagt på deras garageinfart så blir det ingen bättring! Men vad mer kan man begära av de grannar vi är omringade av, idioter de flesta iaf!
Skönt att få flytta härifrån, men det är ju fortfarande lite tid kvar å barnen vill ju leka ute. Ska man ringa Aschberg kanske..MOAHAHA!

Cupcakes frossa

Igår bakade jag och Izabelle dessa underbara cupcakes! Första gången jag gör cupcakes så de är ju inte så fina, men det gör inget. Ska inte sälja dom utan frossa!!!!! Är så sugen på Cookies oxå men det får nog vänta tills imorgon. Ska snart slänga ihop en soppa å moffa i mig...å resten av familjen får smaka de med..hahaha! Har dille på köttfärssoppa, så det får det bli! Receptet på cupcakesen antar jag att ni vill ha så här kommer det:

Grundrecept:
100 g smör
2 st  ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn) 220 grader (vanlig ugn).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera muffinsformarna i muffinplåten och häll i smeten. Lägg i den hackade chokladen och grädda
mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna innan du lägger på frostingen.

Choklad Frosting:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
1 tsk vaniljsocker

Blanda florsocker, vaniljsocker och smör. Vispa i philadelphiaosten.
Bred den på cupcakesen och garnera med något roligt strössel eller annat som man vill ha.



Lite gravid snack

Gårdagen blev bra till slut och bebisens hjärtljud låg mellan 150-160 slag så det är nog en liten tjejja därinne!!
Nä, vi ska inte ta reda på vilken kön bebben har för nu är det så nära. Kanske är det en pojke, kanske är det en flicka.
Vi blir lika lyckliga vilket det blir och nu längtar vi massor efter den lilla knoddis som buffar och hickar sig igenom dagarna!
Mitt blodvärde hade gått ner så nu måste jag äta massor av grönsaker om jag ska slippa järntabletterna. Vill inte få problem med magen igen!
Det som däremot fick mig att bli lite orolig var att jag inte hade växt något på 4 veckor??!! Men barnmorskan försökte lugna mig med att min mage har ändrat form plus att knoddis huvud numera är fixerat, så jag hoppas att hon har rätt. Jag som har så lätt att lita på folk menar jag...eller inte. Men om två veckor ska jag til min bm i Skövde, får se vad hon säger då.

Sen är jag på väg att spräcka det magiska vikttalet på 3 siffror...spännande!

Lovely måndag

Finns väl inget härligare än en regnig måndag?? Jag menar, alla älskar vi måndagar och regn är så skönt nu när det är november, fin kombination där!
Känner att jag måste uppdatera lite vad som händer i mitt liv just nu. Har haft en busig bebis i magen idag (det lilla livet har somnat av ren utmattning) och ska till bm i eftermiddag. Tyvärr har jag tappat bort lappen med tden på så jag ringde på telefontiden för att fråga när detta är. Får till svar att telefontiden är inställd för utbildning. Men det finns bara 1 barnmorska i Strömstad...konstigt. Jaja, får chansa att det är kl 16 eller 15.30 (Hon ringde nämligen i torsdags å ändrade min ordinarie tid, som hon alltid gör).
Sen måste jag planera in hela veckan i temat MAT och försöka få lite ordning på torpet! Jag har med andra ord anlänt till den lilla byn Strömstad.
Annars är det läkarbesök inplanerat i veckan och samtal med Rasmus lärare/mentor.